• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (4.87)
Yazar elif şafak
aşk - elif şafak
ya ortasındasındır aşk'ın merkezinde; ya da dışındasındır, hasretinde..

ella rubinstein (40) amerikalı bir ev kadınıdır. tipik burjuva değerlerinin hâkim olduğu oldukça varlıklı bir ailesi, düzenli ve görünüşte "sorunsuz" bir evliliği vardır. üç çocuğunu da büyüttükten sonra bir yayınevinde editör-asistanı olarak iş bulur; görevi a. z. zahara adlı tanınmamış bir yazarın tasavvuf felsefesini konu alan tarihi romanını değerlendirmektir.

ancak hayatının kritik bir döneminde eline aldığı bu kitap, hiç beklemediği bir şekilde ella'yı derinden sarsacak, dünyevi aşkı keşfetmek adına zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.

hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde katetmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...

aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...

aşk... elif şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.
(tanıtım bülteninden)


  1. elif safak akici yaziyor, popüler kültürü takip ediyor. ama, kitaplarindan edinecegin yeni düsünceler, fikirler, bakis acilari nelerdir diye soruldugunda, cok da tatmin edici cevaplar vermek mümkün olmuyor... bu durum da, genis bir kitleye hitap etme isteginin sonucu...
    'ask' kitabinda, mevlana ile sems'in hikayesini anlatmis... mesneviyi okuyan biri icin oldukca sikici bir kitap olabilir...
  2. okuyucusuna pek bir şey katmadığını düşündüğüm, kitap. hani filmler için '' sabun köpüğü'' tabiri vardır; film yüzeyseldir, genele hitap eder, izler, kafa dağıtır, ardından hemen unutursun. bu kitap da benim için aynı şey.
  3. okuduğum için kendimden utandigim kitap.okudum lan ben bunu.saatler verdim.allahim affet ins.
  4. elif şafak'ın en iyi kitabı...şüphesiz...otel odası yalnızlığına en iyi gelebilecek kitaplardan biri...
  5. lisedeyken edebiyat hocamız aldırtmıştı bize okumamız için, sınavda da soru sormuştu kitap hakkında. okuduğum ilk elif şafak kitabıydı.isminden dolayı ön yargı oluşturmuştu ve almamıştım bir süre, oysa içeriği baya farklıymış düşündüğümden ve arkadaşlarım okuyup anlatınca, ben de aldım okudum . tasavvufa karşı ciddi bir sempati kazandırmıştı bana o zamanlar.
  6. çok ama çok beğendiğim kitaptır. aslında elif şafak'a tepkiliydim ama elime baba ve piç isimli kitabı geçmişti. kitabı beğenince bunu da okumaya karar verdim ve bambaşka bir dünyayla karşılaştım. din ile ilgili bir şeyler sorguladığım zamanlara denk gelmişti galiba oldukça etkiledi hoşuma gitti.

    hatta bir ara kitapta anlatılan hikaye ile ilgili zaman algısında bir yanlışlık tespit etmiştim ve elif şafak'a mail atıcaktım ama unuttum. şimdi kitabı yeniden okumam gerekecek burada o hakkımı saklı tutayım eğer eminsem size de açıklarım.

    okunmalı, okutulmalı sadece hoşgörü kazanmak için bile yeter
  7. annemin 'cok guzel, bunu herkesin okumasi lazim' misyonu edinmesiyle okudum. kitaptan cok kitabin yarattigi ilgi alanlarina tasavvuf kelimesini ekleme popularitesine tepkiliyim. o donem kimle tanissam tasavvuf felsefesiyle ilgilendigini soyledi, bana mi denk geldi nedir. ustune daha fazlasini okuyup gercekten bununla ilgilenmis insanlari ayri tutuyorum tabi. hatirla sevgili izleyip solcu oldugunu sananlara ek olarak bir kitapla tasavvuf edebiyatini okudugunu sananlarin da gelecegin kitap cok uzun filmi ciksin izlerimcileri oldugunu dusunuyorum.
  8. ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabının yanında bana göre hafif kalmış kitap. ayrıca kitabın içindeki bazı bölümler sıkıcı olarak ilerlemişti benim açımdan. mevlana ve şems'i az çok tanımanıza olanak sağlıyor. bu kitaptan sonra ahmet ümit'in bab-ı esrar kitabını okumanızı tavsiye ederim.
  9. 2009 yılında yeni mezun ve işsizken okuduğum, diline hayran kaldığım bir elif şafak kitabı. şimdi okusam aynı hissi uyandırır mı bilmiyorum
  10. iki kez sıkılmadan okuduğum nadir kitaplardan.

    kesinlikle mükemmel bir kitap. azıcık mevlana'ya ve şems'e ilgi duyuyorsanız okumalısınız. zaten ben şems'i bu kitapla duydum. ondan önce mevlana'yı bilirdim bir tek.

    kitabı okuduktan sonra insanda daha çok tanıma isteği uyanıyor. şems'i ve mevlana'yı deli gibi araştırmak, öğrenmek istiyorsunuz.

    bugün ile geçmiş arasında çok güzel bir bağ kurmuş. bir o güne bir bugüne zıplıyorsun kitapta. şaşırtan benzerlikler var.

    daha fazla spoiler vermek istemiyorum. okumadıysanız mutlaka ama mutlaka okuyun. ben de elif şafak'ı pek sevmem. diğer kitaplarını bitiremedim bile ama bu kitap çok başka.
    duyk