1. gunumuz de mantik dedikleri; menfaattir. mantik evliligi ise menfaat evliligidir. menfaat bittiginde evlilik de son bulacaktir.
  2. mantık aranmayan herhangi bir şeyin varolması için bir sebep göremiyorum.

    dolayısıyla "evet" olarak cevapladığım soru.
  3. beşerî aşkın varlığına inanan biri için aranabilir. bu konuda empati yapamıyorum ama galiba aşktaki mantığa inanmak, bir şekilde uzaylılara da inanmayı beraberinde getirmeli. zira var olmadığını düşündüğüm bir şeyin içinde varlığın bizzat kendisi yer bulamaz sanırım.
  4. hiçbir şeyde mantık aramıyorum galiba hobi olarak
  5. kurbanlık kuzu olarak celladımda mantık ararım tabii. ama celladımı arayışımda neden mantık olsun? yani o esnada çitlek de çitleyebilirim. ne bok yemeye gırtlağımı makaslatim? olmaz öyle şey
    yok
  6. evet
    parov
  7. aşk gönüle girince, mantık beyni terk eder.
    der bir adam..
  8. mantık akılla aranır veya oluşturulur. kafa-beyin işidir.
    aşk bir his olduğu için kalple alakalıdır.
    yani aşkta mantık aramak ananas tarlasında balık aramaya benzer. onun yeri orası değildir ki.
    içinde mantık arana şey ilişkidir ve evet bir ilişkide mantık aranmalıdır. her aşk ilişki olmaz zaten. aşk mantıkla çelişmiyorsa ilişkiye dönüşmesi sürdürülebilmesi daha kolaydır denebilir.
    günümüzde aşık olursan mantıklı olup olmadığına bakma koş peşinden tarzı dayatılan bir güncel romantizm var. hayır bundan bahsetmiyorum. aşık olmanız karşınızdaki insanla birlikte olmanızı veya birlikte olursanız mutlu olmanızı gerektirmez. çünkü aşk bir kimya işidir. hidrojenle oksijen mantık çerçevesinde bir araya gelirse yanar. ama su yangın söndürmeye bir maddedir mesela.
    az önce çok uzun yorum girdim, daha da yazmaya üşeniyorum.
  9. kesinlikle aramaya çalışırım fakat mantıksız olan şey aşkın kendisidir.

    aşk zaten başlı başına mantıksız bi şeydir.
  10. arı halde bir aşk yaşamadığım için yanıtlaması biraz güç ama kısa süreli duygu akışları ve sevme isteği duyduğum zamanlarda mantıklı davranmadığımı düşünüyorum. o yüzden bence aşkta mantık yoktur. mantık özgürlüğümüzü bir nevi kısıtlar, aşk ise özgürlük ister.