• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.


  1. şöyle bir versiyonu vardır ki filmden daha güzel bence: 1dk 30sn.
    bozuk
  2. alfred'e jeremy irons'ı koyup, lex luthor'a jesse eisenberg'i koymak?
    bu filmi sabahlara kadar yerebilirim efendim ama üç beş maddede özet geçeyim
    -film degil, arka arkaya birleştirilmiş fragman izliyo gibisiniz
    -filmin yarisina kadar islenen konu cooook sacma bir breakdown ile çöpe atılıp farklı bir konu işleniyor
    -batman "worlds greatest detective" gibi değil polis akademisindeki erler gibi düşünüyor. 5 yaşındaki cocuk kini güdüyor
    -cooook fazla mantık hatası/gereksiz sahne var.
    !---- spoiler ----!

    louis lane'in mizragi suya atıp sonra telepatik verilerle "ulan attik ama kesin lazim olur bu onlara" diye tekrar suya girişi ve ordaki gereksiz gerilim. bir de üstüne superman'in bilmem kaç metre aşağıdaki kryptonite'ı almaya inmesi? doomsdayi kryptonite mızrakla oldurebilmek^:swh^ zilyon km ötedeki louisin başı belada olduğunu anlayip ona yardima gitmek ama aynı ülkedeki annesinin çığlıklarını duyamamak ve annesini bulamayı bile denemeyip lex luthor kolesi olmak -annesini kacirip koydukları yerde yerin kmlerce alti boyle xray proof bi yerde degil delme catma tahta ev-çok var devam etmiyorum
    !---- spoiler ----!

    izlemeseniz de olurluk film. hikaye sizin için önemli değilse sadece görsellik olsun havada uçuşan cgi gormek istiyorum bana yeter diyorsanız izleyebilirsiniz tabi
    +film muzikleri(bkz: hans zimmer)
    +gorsellik(bkz: bilmem kaç zilyon dolar)
    +ben affleck(solo batman filminde de kendisi olacak, senaryoyu kendisi yazacak ve filmi kendisi yonetecek. o filmden umutluyum)


    en kisa film tanımı : gelecek justice league filminin fragmanı maiyetinde beyaz perde ile buluşmuş dc cinematic universe filmi
  3. beklentilerimi karşılamamıştır. senaryosu çok zayıf olan bir film çekmişler.
    !---- spoiler ----!

    batman seçimini ilk duyduğumda eleştirmiş olmama rağmen izledikten sonra beğendim kendisini. en güzel sahneler onundu ve karakteri diğerlerine nazaran daha derin işlenmişti. filmin görsellerine doomsday hariç hiç bir lafım olamaz. ama bu kadar para dökülen bir işe böyle kötü senaryo görmedim. dialoglar o kadar az ve sorunluydu ki ilk yarı zaten filmde ne neden oluyor, neler dönüyor diye mal mal ekrana baktırdı. derin bir background araştırması yapıp izlemek lazımmış.

    lakin flash'in geldiğini bile anlayamadım. iki sezondur dizisini izliyorum karakteri iyi tanıyorum. yok. anlamadım orası rüya mı gerçek mi? neden batman'i superman hakkında uyardı? yok. anlamadım. baya sinirlendirdi beni bu film. kafamda o kadar çok soru oluştu ki, film eleştirilerine, analizlerinde dahi bulamıyorum cevaplarını.

    ilk yarı konuyu çok dağıttılar, ikinci yarı bir türlü toparlayamadılar. tek niyetini anladığım wonder woman oldu. en iyi onun hakkını vermişler. başka da bir şey becerememişler.

    lex luthor villaindan çok bir huysuz şımarık bir ergen gözümde. akıl hastası diye geçiştirdiler. neden kafayı bunlara takmış belli değil.

    aquaman oyuncu seçimi çok güzel gözüküyor ama o nasıl bir yakalanma şeklidir ya. bu adam kameraya saf saf bakıp saldırıyor. aptal yerine koymuşlar resmen.

    grant gustin'den sonra flash benim için başkası olamaz. zaten kostüm desem kostümden başka herşeye benziyordu.

    cyborg'dan etkilendim bir tek.

    superman salak gibi konuşmak yerine batman'e vurup vurup durdu. istese onu anında etkisiz hale getirir anlatırdı neler olduğunu. ayrıca sadece annelerinin adı aynı diye savaşmayı bıraktı batman. annesi tehlikede diye. doğru düzgün bir açıklama olmadı.

    zaten en başından ikisininde birbirine düşman olması, sağdan soldan duyduklarına inanmaları çok saçma. şehirleri bu kadar yakın. bir araya gelip bir kahve içmiyorlar mı?
    bence önceden birbirlerini tanımaları gerekliydi. bu şekilde tanımadan yargılamaları çok saçma özelliklede batman zaten medya tarafından sevilmeyen kötülenen bir super kahraman, kendi yaşadıklarından örnek alıp superman'i yapılan haberlere göre yargılamaması lazımdı.

    superman tanrı tanrı tanrı diye diye karakterden soğudum valla. adamı olmadığı bir şey gibi göstermişler zaten son iki filmde superman çok karanlık gözüküyor. umut için duran bir adamın daha aydınlık ve mutlu gözüken biri olması gerekir. acıların çocuğu gibi olmuş bu superman.

    annesini saniyesinde kurtarması gerekirdi. lex'i adam akıllı tehdit bile etmedi. hemen diz çöktü önünde. superman'i çok güçsüz göstermişler o sahnede. lex anlamadan önce annesini kurtarıp sonrada batman'le görüşmeye gitmesi lazımdı.

    lois lane üç kere ölümden döndü bu filmde. en son sahnede zaten yok boğulmaz bu kadına hiçbir şey olmaz dokuz canlı nasılsa diye duygusuzca izledim.

    superman'in ölümü çok kötü gösterilmiş. ne annesi, ne lois ağladı krizlere girdi. baya normal gözüküyorlardı. amy adams son sahnede gerçekten çok kötü bir oyunculuk sergiledi. insan biraz üzülmez mi?

    edit: o alfred ne allah aşkına. cool adam gitmiş yerine huysuz batman'le aynı yaşta birini koymuşlar. film boyunca kasıldı durdu.

    !---- spoiler ----!
    neyse ben affleck rol için çok çalışmış hakkınıda vermiş. kendisinin çekeceği filmden ümitliyim.
  4. neyi paylasamamislar anlamadim.
  5. fragmanıyla filmin tahminimce tamamını öğrenmiş olduğumuz filmdir. şimdi ne gerek kaldı benim filmi izlememe. bağırdığım için özür dilerim. şimdi daha iyiyim. ters köşe yaparlarmı bilemem. (bkz: ay olabilir mi öyle bişey lütfen olsun çünkü) . yinede çocukluğumdan beri boynuma bağlayıp supermancilik oynadığım anneannemin kırmızı baş örtüsünüde alıp gideceğim.
  6. ters köşe yeme ihtimalinizin yüksek olduğu film.

    2s31dk lık filmin yaklaşık 12 dakikasını gördünüz.
    ve bu filmin blurayi r-rated(+17) olarak +31 dk uzunluğunda çıkacak.
    zack fragmanların bişey göstermediğini filmde süprizlerle karşılaşacağımızı söyledi.


    ******* fragman izlemeyen okumasin ********
    -doomsday kavgasından 2 görüntü var sadece.
    -batman superman kavgasının sonunu bilmiyoruz
    -mahkeme sahnesini bilmiyoruz
    -lex in geçmişini bilmiyoruz
    -batmanin geçmişin biraz biliyoruz
    -lex tehdit savururken superman arkasında bekliyor.
    -lois suda boğulma sahnesi hakkında birşey bilmiyoruz
    -aquaman filme nasıl dahil olacak?
    -batman doomsday karşısında ne yapacak? (kendisine zarar vermeyen clarka tekmük atmaya benzemez)
    -lexcorp a yapılan saldırı hakkında bilinen bişey yok.
    -superman neden lexin önünde diz çöküyor.

    ******* fragman izlemeyen okumasin ********

    şimdilik bu kadar. aklıma geldikçe ekleme yaparım
  7. son fragman, son sahne der susarım.
  8. cf
  9. filmi izleme fırsatı buldum. dc extended universe'den çok büyük beklentilerim var onu baştan söyleyeyim. film artı eksi dengesinde bence artı tarafında. görsellik muazzam, aksiyon ve dövüş sahneleri şahane. zack snyder zaten tablo gibi film çekiyor biliyoruz. sürekli kendimizi gerçek süper kahramanlar bunlar derken buluyoruz. tıpkı oyunundaki gibi gods among us fikrini veriyor. süper güçlere sahip olmayan karakterimiz batman de dahil karakterler insan değil "tanrı". gelelim artılara, eksilere.

    -film bir batman filmi açıkça söyleyeyim. superman çok gölgede kalıyor.
    -film fragmanlarda çok şey verdi deniyordu. hem doğru hem yanlış. fragmanda olup çok önemli zannettiğimiz sahneler tırt çıkabiliyor yada fragmanda gördüğümüz gibi ilerlemeyebiliyor.
    -ben affleck inanılmaz iyi bir batman olmuş. ben çok beğendim yaşlı batman figürünü ve kendisi de çok iyi oynamış zaten film onun omuzlarında ilerliyor.
    -henry cavill iyi bir süperman ama dediğim gibi çok fazla yeri yoktu kendisinin onun dışında iyi oynuyor işte.
    -gal gadot filmde beni en çok şaşırtan oyuncuydu. kendisinden asla böyle bir performans beklemiyordum. hem oyuncu hem karakter inanılmaz etkiledi beni. sinemada wonder woman görmeyi çok istiyordum ama aklımda hep soru işaretleri vardı. filmden sonra hepsi silindi ve beni en mutlu eden karakter oldu.
    -gelgelelim hikaye akışına. hikaye kopuk ilerliyor sinema izleyicisine çok fazla gelecek şekilde gelecekteki filmlere gönderme yapılmış ama tahammül edilebilir. ancak hikayenin koptuğu ve sonuca bağlandığı yer çok çok ama çok zayıf. hiçbir inandırıcılığı yok. çizgi roman okuyucusu olmayanlar için çok fazla doldurulması zor yerler var. benim için çok keyifliydi ama genel kitle için hoş olmayan anlar olacaktır ve sanıyorum ki gişede göreceğiz sonucunu.
    -karakterlerden bazılarının yazımı beni mutlu etmedi açıkçası. ama henüz karakterler ekranda çok yeni büyük ihtimal gelişme süreçleri olduğu için bana çok uç geldi. aslında memnun olmadığım tek karakter var o da tahmin edilebileceği gibi lex luthor. umarım karakter geliştikçe yer yer izleyiciyi yoran manikliği azalır.

    eleştirilecek çok yönü olmasına rağmen insanlardan ricam bu filmi biraz daha insaflı izlemeniz. bunun koskaca bir evrenin sinemaya aktarılırken hazırlık filmi olduğunun farkına varmanız. film benden 7.5 puan aldı. bundan karakterleri ve dc evrenini çok fazla sevmemin payı var. filmde beni en mutlu eden ve sinemadan çok mutlu ayrılmamı sağlayan kısmı ise ne yazık ki spoiler olarak vermek zorundayım.


    !---- spoiler ----!
    batman dövüyor. ağzını burnunu kırıyor. öyle berabere kalma falan değil bayağı dövüyor.
    !---- spoiler ----!
  10. hayal kırıklığı yaşayacağımı düşünerek gittiğim filmdir her şeyden önce. nolan'ın yaptığı batman serisini çok sevmiştim çünkü. dün filmle ilgili olumlu bir kaç yorum okuduktan sonra bu sabah ilk seansa gittim ve 3 saatin nasıl geçtiğini anlamadım diyebilirim. batman'in her zaman karanlık bir karakter olduğunu biliyordum ama bunu filmlerinde göremiyordum; bu film karanlık, acımasız batman'i nihayet tanıştırabildi bana.

    superman filmlerinin de çoğu hayal kırıklığı malumunuz. man of steel ile başlayan yeni seriyi sevdiğim gibi batman v superman aynı zamanda en iyi superman filmi bile olmuş diyebilirim. kesinlikle gidip izlenmesi gerekiyor.

    filmin blue-ray versiyonu 45 dakika daha uzun olacakmış diye okumuştum bir yerlerde. o versiyonu da görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.