• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.79)
batman v superman; dawn of justice - zack snyder
frank miller'in batman: the dark knight returns hikayesini ters yüz edecek filmde batman ve superman yanı sıra, wonder woman, aquaman, cyborg gibi dc kahramanları justice league öncesinde seyirci karşısına çıkacak.


  1. dark knight returns serisini izlemesem beğenebileceğim film.ama kusura bakmasınlar,dark knight returns gibi bi çıta varken insan bu filmi vizyona çıkarmaya utanır.
  2. !---- spoiler ----!

    spoiler var komple

    !---- spoiler ----!

    tam kavga başlarken süpermen "bak kardeş ortada yanlış anlaşılma var bi saniye dinler misin abicim" falan derken batman'in "hadi lan yok öyle bi şey" gibi kavgacı yaklaşımı hiç batman gelmedi.yine de ben şuna bağladım: batman "şimdi ortada bi başka bi durum olabilir ama o kadar hazırlık yaptık be şunu biraz döveyim ilerde bana sıkıntı çıkarmasın sonra ne derdi varsa hallederiz" şeklinde düşünüyor olabilir.

    bi de kostümler üzerlerindeyken düzgün diyalog yoktu. mesela süperman batman'i kanunların üstünde hareket etmekle suçluyor ama kendisi de aynı şeyi yapıyor. buradan yürüyebilirdi batman, daha güçlü olman seni meşru kılmaz gibi meşruiyet üzerinden güzel bir tartışma izleyebilsek daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

    son olarak doomsday olmasa da olurmuş. ikili arasındaki kavgayı 2 round yapıp en son araya wonder woman'ı sokup arabuluculuk yaptırarak da bitirebilirlerdi. bence daha güzel olurdu.
  3. snyder bana göre muhteşem bir görsel yönetmen filmin her sahnesinin görselliği çok etkileyiciydi , ben affleck batman konusunda oldukça başarılıydı yine aynı şekilde gal gadot bana hem kendini hem de wonder woman karakterini beğendirdi , rüya sekansları^:sekans^ da güzeldi - ki en sevdiğim bana mad max'i hatırlatan sekansdı. - fakat sahneler kopuk kopuktu mikro hikayelerin çoğunun başlangıcı ya da bitişi verilmedi , lex luthor çok cıvıktı , doomsday bu kadar çabuk harcanmamalıydı benim gibi bu filmi yıllardır bekleyen bir insan için en üzücü olanı ise martha meselesi. sen koskoca batmansin benim favorimsin , superman'i iki buçuk yıl takıntı yapıyorsun ve onun annesinin isminin martha olduğunu bilmiyor musun god damn it. objektif olursam film on üzerinden 6 veya 7. lakin benim yarasa sevdam büyük gönlümden geçen bu filme on üzerinden dokuz.
  4. eeeeyyyy superman sen kimsin yahu kimsin!
    o değilde batman e ben affleck i kim reva gördü. ben nasıl benimserim şimdi kara şövalyeyi hiç mi düşünmediniz bilader.
  5. efsanenin gelmesine son 17 gün kaldı.heyecanla beklemedeyiz.
  6. 27 mart için imax'ten biletimizi ayırttık kuzenimle. heyecanla beklemekteyiz, şu sıralar injustice gods among us oynayarak heyecanımı atıyorum, hazır dawn of justice paketi de geldi. en son uzun fragmanı kaç kere izledim bilmiyorum. imax'te filmin tadını alıp sonra 4dx tecrübe etmeyi düşünüyorum. umarım hayal kırıklığı yaratmaz.
    eby
  7. net overrated. superman'ın batmandan nemalandığı film.
  8. kafama takılan soruların başında ;önceki batman serilerinde şehir harabeye dönüşürken ve metropolis karşı kıyısında iken(bu filmde bahsedilen) neden süperman yardıma gelmemiştir adam afrikaya kadar yardım ederken niye gothama uğramamıştır.
    konu hakkında bilgisi olan aydınlatsın
    jedi7
  9. ben affleck'in harikalar yarattığı filmdir.
    normalde iyi bir oyunculuğa sahip olduğunu düşünmüyorum ama mükemmel bir oyunculuk çıkarmış filmde. batman serisinden aşağı kalır yanı yoktu filmin, çok beğendim ben.

    !---- spoiler ----!

    batman 10 kere vuruyor superman bayılcak gibi oluyor, superman bir vuruyor batman adeta ölüyor. bence orda haksızlık etmişler. e zaten cliptondan gelen bir kahraman elbette bir insandan daha güçlü olacağı için batmanın supermanin içtiği sütü burnundan getirmesi bence abartı olmuş.

    joker'i aratmadı bana lex luthor, o da iyi bir oyunculuk sergiledi mimikleriyle. ancak bir heath ledger değil malesef. kalben ve ruhen, onu görmeyi, yeniden izlemeyi çok isterdim. işıklar içinde uyusun..

    !---- spoiler ----!
  10. wonder woman'ın çıktığı sahnede çalan müzik için tıklayınız. is she with you