1. tanıdığı amca dayısı olanlardan müjdeli haber gelmesi istenendir.
  2. 2016 bitmeden çıkması muhtemeldir. her otamda başlatılan bedelli için ses duyurma kampanyasına youreads ailesi olarak destek vermek lazım. slogan #yaş25bedel15
  3. görüyorum ve artıyorum, artık profesyonel askerlik gelmeli.

    ben yıldım askere gitmemek için değişik çabalara girmekten, bu psikolojide yaşamaktan. bedelli çıksa sırf bu psikolojiden kurtulmak için parası neyse veririm sonuçta akıl sağlığım önemli, ama gel gör ki adil değil. sırf bu adalet meselesi yüzünden tamamen vatandaşlıktan çıkmayı bile düşünüyor insan.

    oysa profesyonel askerliğe geçilse, kademe kademe de asker sayısı azaltılsa ne güzel olur, hem gereksiz yere askerde boş duracak insana gerek kalmaz hem de ille de asker olmak isteyen varsa gider bu işi meslek olarak yapar.

    askere gitmemek için kaç insan yurtdışına çalışmaya gitti sadece benim tanıdığım, bir çoğu da sırf askere gitmemek için istemeye istemeye. sonra beyin göçü muhabbeti, maalesef boş muhabbet zorunlu askerlik oldukça o göç kesin olacak.
  4. Bedelli askerlik duyumcuları işe başladı bazı duyuru hesaplarından da açıklamalar gelmeye başladı.

    Gel vefasız gel insafsız çağırmazdık acil olmasa.
  5. 1 kasımda açıklanacağı iddia edilen.
  6. birçok yerde bedelliyle alâkalı yazmışlar: işte ben çalışırken daha çok katma değer üretiyorum, aileme bakıyorum bık bık bık.

    arkadaşlar mazeret beyan etmek zorunda değilsiniz, kendinizi ispat etmek zorunda hiç değilsiniz. hiçbir gerekçe göstermenize gerek yok "istemiyorum" demeniz kâfi.

    hayatınızdan korkabilirsiniz çok doğal. hele ki yarınını göremeyen dangalakların abuk çıkar ilişkileri uğruna ölmekten korkabilirsiniz. korkmayan salaktır.

    not: askere gitmek istememek savaştan kaçmak demek değildir. vatan müdafaasından kaçana ana avrat sövün ama konjonktürel olarak askerliği istemeyeni anlayabilmek için belli bir zekâ seviyesine ulaşmak gerekiyor.
  7. şu anda twitterda hashtag kampanyası var. #bedelliaskerlik ve türevleriyle herkes twitliyor. 4 sene de atmadığım twiti bir günde attım. varsa bedelli bekleyen veya çıkmasını isteyen lütfen destek olsun.
  8. çıksın, çıkmasın demiyorum da bedel 18bin tl falan diyorlar o kısma takılıyorum. kundaktakinden askerlik yüzünden vatandaşlıktan atılana kapsamı genişletelim, bedel de şöyle 20-25bin $ falan olsun.

    ben askerliğimi yaparken bedelli bekleyenler ekmeğe mama diyorlarmıştır. yapalı çok oldu anlayacağınız.
  9. #bütçeyedestekbedelliaskerlik ile twitterda destek bekleyen oluşum.
  10. sabiha gökçen havalimanının milli savunma bakanlığının ihtiyacı için özelleştirilmesi yerine çıkarılması gereken ve en az şangay beşlisi kadar ülkemizi rahatlatacak ve bu dertten müzdarip genç dimağları tatmin edecek bir uygulama.