1. cumhurbaşkanlığı dışında işler yapan ve o makama yakışmayacak söylemlerde bulunan cumhurbaşkanlarından nefret edilebilir.
  2. türkiyede yaşıyorsanız bu soru sizi şaşırtmaz. başkanı olduğu cumhura dahil olmadığınızdan yada şöyle söyleyeyim dahil edilmediğinizden mütevellit olabilir. asıl başkan bizden nefret ediyor
    tp1
  3. korku öfkeyi öfke nefreti tetiklediğidendir belki de. o insan günden güne geleceğinin elinden alındığını daha da derinden duyumsadığı, bu bilinmez gelecekten her gün biraz daha korktuğu için olabilir.

    daha başka varsayılabilecek pek çok nedenin yanında, böyle bir nefret odağı güzel bir konfor alanı sağlıyor insana. çünkü diğer nefretler gibi hiçbir düşünsel çaba gerektirmiyor. dillendirmesi, uygulaması çok kolay. çevreye onaylatması zahmetsiz. bu sadece cumhurbaşkanı nefreti de değil ayrıca. o kişinin nezdinde tüm bir kitleyi reddetme hali. bu reddediş prim yapıyor, geri kalan tüm söylemleri maskeleyerek bir yalancı-modernite algısı yaratıyor. ve hop! nefret öznesi insan "bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam" ya da "hülooooğ"'dan "çok aydın bir insan"'a terfi ediveriyor kendi dar çevresinde.

    kendi yazdığımı okurken içim şişti, demem o ki sırf bu muhafazakarlara sallayıp kendini modern diye sunan çakallar var. iki kelam fazla etseniz tam bir faşist aslında. (bkz: yarım porsiyon aydınlık - cem karaca)
    ugo
  4. asıl sorulması gereken soru cumhurun başı neden başında bulunduğu cumhurun %50sinden nefret eder olmalıdır bana göre.
  5. "bu" diye hitap edilmekten bıkmış olabilir.
  6. cumhurun başı gibi davranmadığından olabilir
  7. muhtarlara bu kadar ilgi gösterirken, azaları hiçe sayması.
  8. 93 sene önceki cumhurbaşkanı ile kıyaslandığından olabilir
  9. makamda oturan şahıstan ötürü.
  10. ben otekilestirme siyaseti sonucu otekilesenlerdenim. benim mazeretim var.