1. kalite üretimden başlar, sonradan kazanılmaz ama kaliteli yaşamayı seçen insanlar olabilir benim ilgilendiğim kısım daha çok son yazdığım durum.

    hayat mottosu olan, seni tanışmadığın birşeylere sürükleyip yeni deneyim kazandırabilecek her kişinin kendince kaliteli yaşamı tercih ettiğini düşünüyorum. böyle insanlar sizlere tuhaf gelebilir onların hayatlarına girip farklı şeyler deneyin, yaşamınızı kaliteleştirebilecek şeyler çıkabilir.
  2. tarafsız düşünebilmesi, özellikle linç ortamlarında.
    benimle iyi anlaşabilmesi
  3. onu bunu yapması bir kişiyi kaliteli kılmıyor maalesef. insan herkese karşı aynı değildir, karşısındaki kişiye mütevazi davranınca, karşısındakinden de aynı hareketi bekler.yapmayana kötü davranırsa son derece haklıdır.yani kaliteli yapan kişiyi karşısındakilerin davranışlarıdır onu bi bilelim.
  4. son zamanlarda benim insanlarda en büyük gözlemlerimden biri. istedikleri kadar kendilerini tanıtsınlar, bunun için çabalasınlar. dürüstüm imajı versinler.. sosyal medyanın belkide en büyük faydalarından biridir, bir insanın tutarlı olup olmadığını anlamamızı sağlaması. ister sevgiliniz, ister arkadaşlarınız ya da ailenizden biri olsun; size söyledikleri, sizin yanınızdayken anlattıkları ya da yaptıkları ne olursa olsun; sosyal medya ortamında ki halleri farklı bir istikamet çiziyorsa şayet benim gözümde kalitesiz bir renge bürünüyorlar ve saygınlıklarını kaybediyorlar. yayık ayranındaki köpük misali üste çıkıyor bazı tavırlar, sözler. bir insandan soğuma sebebimdir ayrıca böle bir davranış biçimini fark etmem.
  5. insanlarla değil, durumla(sorunla) ilgilenen kişidir ve günümüzde pek nadirdir bu insanlar
  6. kaliteli insan, ucuz insan diye bir şey yok bence ya. insanın davranışlarını yaşadığı hayat belirler. şimdi hiç sevgi, iyilik, nezaket görmemiş birisi, garsona artistlik yapmış, yemek yerken ağzını şapırdatmış, sinemada konuşmuş... falan diye ona kızmak yersiz. insanı insan olduğu için sevin. baktınız hiç doğru olmayan şeyler yapıyor; ona nezaket ve içtenlikle, yapması gereken davranışı bizzat uygulayarak gösterin. emin olun belli etmese de aklında illaki şimşekler çakacaktır. yani maymun eğitip, satranç oynamayı öğretiyoruz . biraz sabırla, insana neler öğretilmez ki?
  7. kibarlık kibarlık kibarlık diyorum sadece
  8. alçak gönüllü ve kibar olmasi.
  9. evliliklerde ;
    kadının iyisi para yokken,
    erkeğin iyisi para varken anlaşılır.

    sanırım kısaca bu durumda kalite farkı tespit edilebilir.

    mütevazilik/güç(yetki) oranı da genel geçer manada bu kaliteyi bulmamıza yarayacak formül olabilir.

    gücün ve yetkin arttığında mütavaziliğin de artıyorsa, yani sonuç ne kadar 1'e yakınsa o kadar kaliteli bir kişiliksiniz demektir.