1. belçika birası leffe, bir de brune olursa muhteşem olur..o kıvamlı ve yüksek alkollü buz gibi 33'lük bira ne güzel gider keyifli akşamlarda..
  2. tat, alkol oranı ve bulunabilirlik açısından amsterdam'ı tek geçtiğim, komple çişe gitmese daha memnun olacağım, sıcak yaz günlerini özleten yegane içecek.
  3. zaman geçtikçe çeşitliliğin artmasından ya da benim geç keşfetmemden dolayı da olabilir sevdiğim bir içkidir.

    mümkün olduğunca farklı türevlerini içmeye çalışırım. rakı, viski, şarap gibi içkilere nazaran daha ucuz olduğundan dolayı tercih ederim.

    heineken, tuborg öncelikli tercihimdir. birde meantime var denk gelenlere tavsiye ederim.
  4. yeri her zaman farklı olan tat. ha hangisinin değilki durumu da yok değil. malum ülkemizdeki fiyatı sebebiyle daha çok yerli! markalar ile idare ediyoruz-ediyorum. bir de ithal olanları denemek gerçekten kötü. hadi şans verip denedik ve beğendik, allah korusun incir ağacı dikeriz ocağımıza.
  5. oldum olası sevemediğim (belki de ülke sınırları dışından bir bira tatmadığım içindir) , içimini hamallık olarak gördüğüm; ancak ülkedeki alkol fiyatları sağolsun, içebildiğimiz neredeyse tek içki türüdür.
  6. arkeolojik araştırmalara göre ilk kez mö 10000 yılı civarında ortadoğu'da muhtemelen tesadüf sonucu, buğday çorbasının mayalanması ile.... neyse tuborg gold candır.
  7. efes, tuborg, bomonti vs biraysa weihenstephan bira olamaz dedirtendir.

    ayrıca artık ülkemizde rahatlıkla evde yapılabilen içkidir.
  8. kaliteli olanı için tüm vakitlerin heba edilebileceği süper içecek.

    çok fazla bira kültürüm olduğunu iddia edemem. işi bilenlere ve damak tadı fazlaca gelişmiş olanlara göre oldukça yavan gelecek ama jelen ve peroni gibi biraları denedikten sonra, ciddi ciddi yıllarca bize ne içirdiler acaba bira niyetine diye düşünmedim değil. birde yukarıda arkadaşların söylediklerini içsem halil sezai'ye bağlarım heralde.
  9. hamallıktan kasıt, kendinden önce giden bir göbeğin taşınmasına sebebiyet vermesi dolayısıyla olmalı. dengeli içmek ve dostlarla tüketmek gerekir. severim!
  10. genç sayılırım ama bir biradan sonrasını içemem. madem 50cl yerim var, en alkollusunu secerim. benim tercihim şu sıralar amsterdam