1. kaçırılmış trendir arkadaşlar. arkasından bakmaya doyamazdınız
    parov
  2. geçenlerde düşmüşken almak lazımdı. bir daha o kadar düşmez.

    mühendislik ekonomisi dersinde de bu yorumu yaparak kendimi tuhaf hissetmiş oldum.
    jimi
  3. daha ne kadar yükselecek kim bilir!? kendisi hakkında balon, ponzi vs diyenler olsada; geleceğin para birimi, ekonomide devrim diyenlerde mevcuttur. zaman gösterecek.
  4. güncel fiyatı 8174 dolar olan sanal para birimi. daha dün 4000 diyorduk ulen zalımın oğlu. aniden dibi görebileceği gibi geleceğin en gözde para birimi olma ihtimali var. yukarda yazıldığı gibi , kimse bilemez.

    edit : yanlış duymadınız. 1 btc , 8174 dolar :')
    edit2: güncel değer , 10687 dolar...
  5. eğer ki bugün kılıçdaroğlu’nun açıkladığı man adasındaki 15 milyon dolar, bitcoin ile transfer edilmiş olsaydı bunu hiç kimse tespit edemezdi. çünkü bitcoin’de denetim yoktur. swift kodları falan da yoktur. yapılan para transferini sadece alıcı ve ödeyen görebilir. başka kimse denetleyemez. hiçbir ülke-kanun denetleyemez.

    zenginler, daha kolay yoldan ve hiçbir denetime uğramadan vergi kaçırabilmek ve kara para aklayabilmek için gelecekte bitcoin ve benzeri sistemleri kullanmaya başlayacak. bu nedenle bitcoin yasaklanmalıdır. veya denetlenebilir bir hâle getirilmelidir.

    şu hâliyle bitcoin, akp ve türevlerinin işine gelen muhteşem bir sistem. beğenmediğimiz mevcut banka sistemi bile ehven-i şer kalıyor bitcoin karşısında.
  6. burada görüleceği üzere 10 bin dolar sınırını geçmiş para birimi.

    ancak sanal bir değer olduğundan ve yine linkte bahsedilen sebeplerden ötürü şu an için yatırım yapılması kumar ile eş değerdir. sebebi para birimindeki bu şişkinliğin spekülasyon mu yoksa gerçek para birimine yapılan kalıcı yatırımlardan dolayı olup olmadığının anlaşılamamasındandır. bazı ülkelerin bu para birimini yasaklamak isteyebileceğinden rusya ve hali hazırda bir çok ülkenin bu para biriminden rahatsız olmasından dolayı sabah kalktığınızda bir anda 0.1 cent olduğunu görüp karalar bağlamamanız için. kazanması zor olan onca parayı bu bilinmezliğin içine yatırmamanızı tavsiye ederim.
  7. diyanet yaptığı açıklamada "şimdilik caiz değildir" demiş. bize bir yararı olmadığı için caiz değil demek istediler sanırım .
  8. paramı yatırdım, alıp unutmayı planlıyorum ama şimdi de hiç alım fırsatı yok gibi..
  9. yeni yılda birçok altcoin firlayacak görünüyor. benim favorim iota. şuan tanesi 2.5 dolar civarında. ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim. ayrıca status diye de bir zımbırtı var. o da etheriumun alt coini. o da uzun vadede etkili olacaktır. şimdiki fiyati 0.07 dolar. en azından 20 liralık alın kenarda kalsın. ilerde yaptırdığıniz parayı 100 e 1000 e katlayacak şeyler bunlar
  10. yakın gelecekte düğün hediyesi olacaktır.
    ilgaz