1. istanbul'un hatta türkiye'nin yüz karası,rezaletin dibi.70 milyon insanın yaşadığı bir ülkenin,14 milyon insanın yaşadığı bir şehrinde hala böyle bir yerin kullanılıyor olması siyasetin ülke insanına hiç bir şey vermediğinin ve beceriksizliklerinin abidesi.
  2. güzelim ülkemdeki en çirkin yapı olarak tanımlanabilir. istanbulun merkezinde böyle gudubet bir yapıya neden ihtiyaç var anlamış değilim. hemen hemen tüm şehirlerde yeni otogarlar yapıldı, siluete uygun yapılar tasarlandı. ilk değişmesi gereken yeri en sona bıraktılar sanırım.
  3. korku filmi çekmek için natürel bir çekim platformu.

    üstte gün ışığını bırakıp alt katın karanlık dehlizlerine inmeye başlayınca macera start verir.
  4. devleşen istanbul'un orta yerinde kalmış ucube yapı. sidik kokar köşe bucağı.
  5. türkiye nin küçük bir özeti gibidir adeta. kargaşa, kalabalık, her an bir kavga olacakmiş başıma kötü bir şey gelecekmiş hissi yaşatır.
    aslında tüm yetkililer nasıl bir yer olduğunu bilir ama üç maymunu oynar. sanırım mafyavari oluşumlar bazı olumlu olabilecek düzenlemeleri engelliyor.

    umarım biran önce istanbul a yakışan yeni bir otogar yapılır.
    kolya
  6. bir gece otobüse binip ailemizin yanına gitmemiz gerekti olmaz olaydı. yanımızda bir tip bitti anında nereye gitmek istediğimizi de öğrendi firmanın birisi ile görüşürken. adam sülük gibi yapıştı zorla adını sanını bilmediğimiz bir firmanın otobüsüne bildirmeye çalıştı. git dersin gitmez biraz usteler kızarsın üzerine yürür; bir tane bile güvenlik görevlisi yok ortalıkta... (bkz: türkiye'nin ne kadar güvensiz bir ülke olduğu gerçeği)
  7. ömür törpüsü
    herşeyi eleştiren bi haltı beğenmeyen insanların götürülüp, firma bekleme salonlarından birine bağlanması gereken ve bu sayede hallerine şükredip bardağın dolu tarafına da bakmalarını sağlayacak pislik mekan. 5 yıldır düzenli bi şekilde kullanmaktayım. rezil olmak istemeyenler okul açılış zamanları, bayram vesairelerden bir hafta önce kullanırlarsa sıkıntı yaşamayacakları yer. simit 1.5 tl, yiyecek temiz bişey bulmak imkansız. dönerciler var sakın gitmeyin hiç güzel değil. tek güzel yanı ulusoyun bedava olan emanet kısmı bu da benden size hediye olsun. akşama şuraya biletim var deyin ve 5 kuruş ödemeden gidin gezin. metro sizin, metrobüs sizin. yakınlarda özdilek ve ikea var giderseniz. trakyaya gidenlere acıyın. çünkü onların ne uçağı ne de doğru dürüst demiryolu alternatifi var.
  8. sadece bir kere içinde bulunduğum ve nereye düştüm lan ben dediğim garaj.
  9. gitmek istemediğiniz bir şehir için bile zorla bilet satmaya çalışan barzoların habitatı.
  10. istanbul belediyesi ve diğer tur firmalarının blade runner'ı izledikten sonra, 'biz bunun neonsuz halini nasıl bir otobüs teminaline uyarlarız?' düşüyle yola çıkıp başardıkları yapı.
    abrek