1. kafamın içinden daha karışık olmayan.

    bir sigara yakayım ben dedi ve gitti.
  2. otogarı şehrin ortasına yapanın ileri görüşlü olmaktan nebze nasibini alamadığı gerçeği
  3. post-nükleer savaş ortamına dair en iyi fikir veren birkaç yerden biridir dünya üzerinde.
  4. yakında istanbul'a yapılacak 5 ayrı otogar sayesinde tarihe karışacak yapı.
    psk34
  5. istanbula gram yakışmayan,ne zaman içine girsem içimde huzursuzluk yaratan otogar.evet bir otogar yeri belirlemek yapmak kolay iş değil ama senelerdir istanbulda yapılan inşaatlar düşünüldüğünde halka hizmetin düşünülmediği yer,üstüne üstlük otogar içinden geçen metro hatları uzun vadede bir çözüm yaratılmayacağının göstergesi..
  6. ilk yapıldığı zamanlar otogar bölgesinin çevresi nispeten uygun bir yerdi. ama artık günümüz istanbul nüfusu inanılmaz boyutlara ulaştığından dolayı ister istemez araç sayısını artırmış oldu. dolayısıyla; esenler otogarı bu talebe kişi sayısı, büyüklük ve bakım olarak yanıt verememektedir.

    yakında muhtemelen bir kaç farklı lokasyonda otogarlar kurularak bu yapı tamamen yok olacaktır.

    alternatif olarak şimdilik en azından (bkz: alibeyköy cep otogarı) buraya göre çok modern bir yapıdadır.
  7. istanbul'u daha iyi anlatan bir mekan olamaz. gören göze, açık kalbe ilk uyarısıdır şehrin esenler otogarı.
  8. henüz lisedeyken istanbul-gebze güzergahında seyreden gebze kop otobüslerine binmek için türlü tehlikelere göğüs gerdiğim terminal. aman terminal değişime aldanmayın aslında kendilerinden olmayanlara türlü sıkıntılar çektirmeye yemin etmiş insanların hüküm sürdüğü bir derebeyliktir burası. o dönem başka bir otobüs firması da "lan biz de gebze'den geçiyoruz neden boş gidelim ki" deyip gebze kopun müşterilerini daha ucuza taşımaya başlayınca -ki ben de yolcuları arasındaydım- gebze kop'un ağır abileri, yolculara sözlü tacizler, tipleriyle dalga geçmeler, otobüslere taş fırlatmalar gibi aktivitelere girişmek gibi yeni hobi edinmişlerdi. anlayacağınız bazen kendinizi, oraya ait hissetmediğiniz bir yere mecburiyetten girersiniz de pişman olursunuz ya; bana göre bu tanım yeterlidir esenler için..