1. on altı yaşımdan beridir yaptığım eylem. çayı şekersiz içmek az da olsa er kişiye hava katar. kendisine dikkat ettiğinin kendisi ile ilgilendiğinin nişanesidir zira bu eylem. misafirliklerde nüktedan ev sahibinin "babanı zengin mi edeceksin len" esprisine muhatap kalınılabilir. ufak bir iki kıh kıh numarası ile geçiştiriniz efendim böylelerini. şekersiz çaya alışmak isteyenleri ise önce bir iki hafta boyunca her gün şekersiz ve sütsüz acı nescafe içmelerini öneririm. bu acı kömürümsü şeyi içemediniz ise kahvenin yanında çikolata yiyiniz. ben bir kupaya bir snickers yerdim. bu kömürümsü içeceğe alışanlar çayı şekersiz biçimde rahatlıkla içebilirler.
  2. nedensiz bir prestiji olan eylem. çayı şekersiz içen insan şeker uzatıldığında "kullanmıyorum" derken birden bütün ışıklar kendisine döner,o an şeker atan herkes saygı duruşuna geçer falan..
  3. yaklaşık üç seneden beri bu şekilde içiyorum çayı, kahveyi. bir arkadaşım vardı yanında ne zaman çay içsem şeker atacağım zaman kızardı. onun ısrarı üzerine denemeye karar verdim ilk hafta çok zorlandım açıkça söylemek gerekirse, ikinci haftadan sonra tamamen alıştım. şekersiz içmek biraz kolaylık aslında; şeker arama derdi yok, çay kaşığı derdi yok, karıştırma derdi yok.
  4. diyetisyenimin önerisiyle benim de dahil olduğum eylem. önce suni tatlandırıcı kullandım, birkaç ay sonra da tamamen şekersiz çaya döndüm. çay hayatımda çok mühim bir yer kaplamıyor, ancak böylelikle yine de günde 5-6 kesme şeker kullanmaktan kurtardım kendimi.
  5. insana hava kattığı tartışılmaz bir gerçek
  6. yapmaya başladıktan bir kaç gün sonra, eskiden şekerli sıcak su icmissiniz hissi yaratan eylem. çayın gerçek tadını almanızı sağlar. gerçek bir çay seçerseniz çayı hemciyi demlemeli hem de şekersiz icmelisiniz. şekerli sıcak su ictigim günlere nalet olsun.
  7. genelde ovunulecek pek az meziyeti bulunan insanlarin mubalaga ile ovundukleri, hatta cayi sekerli icen bireylere gore kendilerini ustun hissettikleri, bazen de "cayin tadini alamiyorsunuz siz" temali cumlelerle cevrelerine serzeniste bulunduklari bir fiildir.
  8. 20 yıldır sekersiz iciyorum.zerre miktarda caya seker atsaniz dahi fark ederim.
    10 gun sekersiz cay icen bir insan, bir daha sekerli icemez.bu konuda iddaliyim.
  9. gazetelerin sağlık köşesini her gün düzenli ve aksatmadan okuyan biri sayesinde çaya şeker atmayı bıraktım. işin komedisi de burada, bana çayı şekersiz iç diye kendisi tavsiye ederken kendisi çaya şeker atmayı bırakamadı hatta ben bıraktıktan sonra bana dediği de bir iki güne kalmaz dayanamayıp şeker atarsın çaya, adam pişman oldu bana çayı şekersiz iç dediğine...
  10. bir çay tiryakisi olarak, dinlediğim bir anıdan etkilenerek 5 yıldır yaptığım eylem. şöyle ki; eski işyerimde öğle yemeklerini yediğimiz bir restauranta 75 yaşlarında bir bey de geliyordu. oldukça sağlıklı ve dinç gözüken bu bey yediği yemeklere çok dikkat ederdi. birgün yemeklerimizi bitirmiş çay içerken sohbet etmeye başladık ve konu şekersiz çaya geldi. bir kurumun bölge sorumlusu olarak çalıştığını ve oradan emekli olduğunu, hergün en az 20 misafiri olduğunu ve hepsine sıcak bir içecek ikram etiğini, beraberinde kendisinin de içtiğini, birgün bu çaylar için kullandığı 40 kadar şekeri bir kaseye koyunca, tek tek alınca farkında olmadığı günlük şeker miktarından irkildiğini ve bu sebeple çay içerken şeker kullanmaktan vazgeçtiğini belirtti. işe dönünce günlük en az 10 çay ortalaması üzerinden 20 kadar şekeri bir kaseye koyunca restauranttaki beyin ne kadar haklı olduğunu anladık. o gün vazgeçtim şeker kullanmaktan.
    sevdamızı şekersiz de seviyoruz. hatta bu haliyle daha güzel.