1. 2 kup şeker'in bir dilim ekmeğe eşit olduğunu düşünürsek bilhassa diyet döneminde daha yararlı olabilir , hem alışınca bırakamazsınız şekersiz çayı.
  2. çayı şekersiz içmekte zorlananlara tavsiye olarak günlük 5 fincan siyah çay içiyorlarsa bunun ikisini yeşil çay ya da sevdikleri başka bir bitki çayıyla ikame etmelerini öneriyorum. eh sağlıklı olduğu için içtiğiniz bitki çayına da şeker atacak kadar eşek değilsinizdir diye düşünüyorum. bu hem çay içiyorum hem sağlığıma faydalı oluyor düşüncesi insanın hoşuna gidiyor herhalde ki bu şekilde kendim de dahil 3 kişinin zamanla siyah çay ve kahvede de şekeri bıraktığını gördüm hem de kısa zamanda. hele koladır, ice teadir ya da başka herhangi bir şekerli içecek içemiyorum, zorlasam da yarıda kalıyor.

    yani yeşil çay iyidir.
  3. son yıllarda bir havalı bir edalı söylenir oldu. tamam kardeşim. iyi yapıyorsun. helal diyorum harbiden. ama neden bu edalar?

    işin beslenme boyutunu konuşmak isterim.
    bir küp şeker 2-2,5 gram bu da 8-10 kalori yapıyor.
    günde 5 bardak çay içen her bardağa 2 küp şeker atan kişi bu yolla yaklaşık 100 kalori alıyor.

    şeker boş enerji kaynağıdır deriz. yani vücut onu yapısal işlevlerde kullanamaz sadece enerji için kullanır.
    -ki arada şunu söylemek gerekli: obezite aldığımız enerjinin harcadığımız enerjiden fazla olmasıyla zamanla ortaya çıkan metabolik bir problemdir.-

    şeker özellikle karın bölgesinde yağlanmaya sebep olur. yani "bu göbek nasıl eriyecek diyetisyen hanım?" "ay yanlarım çıktı bir diyet yazıver." cümlelerine karşılığım öncelikle şekeri bırakın olur.

    günde hiç gereği olmayan 100 kalori uzun vadede başınıza çok iş açabilir.

    işin bir de lezzet boyutu var; şekersiz içemiyorum diyenler hiç farketmeden azalta azalta şekeri bırakabilirler. şekerli çayı bırakamıyor diye kilo vermek için komple çayı bırakan danışanlarım da var. ama siz şekeri bırakın bence. çay güzel.

    son bir şey söyleyip gideceğim söz: ille tatlı istiyorsanız -meyve deyip sağlıklı olmaya kasmayacağım sizi- çikolata yiyin, bari tadına tam varırsınız. (ben oyumu vge hakkımı çikolatadan yana kullanıyorum!)

    -yarım baton çikolata ; 2 küp şeker atılmış 5 bardak çaya eşit olabilir; ama tadı şüphesiz ki daha iyi.

    vallahi son: (#43688) iletisinde çikolatanın yararlı etkilerini anlatmıştım bir de. öyle hemen kötülemeyelim.
  4. sigara icen, alkol tuketen, pasta cikolata falan gibi sekerli gidalari nefessiz gömen bir insansaniz bile cayi sekersiz icmek anlamsiz bir gurur kaynagi olabiliyor.
  5. çayı şekersiz içmek yerine ''şekersiz çay'' hakkında konuşulmasını daha uygun bulduğum başlık.
  6. çayı şekersiz içmek ya da içmemek ne ara böyle övünülecek birşey oldu ben o arayı kaçırdım. zaten milyona bölünmüş bir ülkenin şekerli içenler vs. şekersiz içenler diye ayrılmaması ve sürekli birbirlerini tenkit etmemesi enteresan olurdu zaten.

    o o şekil içer bu bu şekil içer kardeşim sana ne, kime ne? 15 yıldır çayımı şekersiz içerim, evet gerçekten çay içtiğimi anladım belki ama kimseye de tutup "abi bırak şu mereti yaa çay içtiğini anlıyorsun" da demedim.

    hazır yazmaya başlamışken bir anımı anlatayım. ortaokulda bir hoca tüm sınıfa çay ısmarlamıştı. çayı getirirken hepsinin içine şeker atıp getirmişler. tabiki de benden başka şekersiz içen yok. ben öyle olduğunu görünce almayayım dedim. 2 centilmen bunu farketmiş ve yarışırcasına bana şekersiz çay almaya fırlamışlardı. ben yanlışlıkla getirdikleri çayı dökmüştüm. -the end-
  7. çay içilen her ortamda konusu açılan ve şeker kullanmayanların gereksiz bir şekilde övünmelerine sebep olan vaziyet.
    ayrıca üniversite yıllarında şeker kullanmayan üç kişi aynı evde kalırken, eve gelen her misafirin çay içmek istediği zaman gündeme gelen mevzudur. hiçbirimiz eve şeker alma ihtiyacı hissetmiyorduk.
    tavsiye ederim, periyodik bir şekilde şeker oranı azaltılarak her bireyin yapabileceğini düşünüyorum . çay içmeyi çok kolay hale getiriyor ve dışarda çay içerken , çayı getiren çaycıya şekerleri geri vermenin çaycıyı mutlu ettiğimi düşünüp mutlu oluyorum.
  8. eşim sayesinde 5 yıldır çayı,kahveyi şekersiz içiyorum.bazen yanlışlıkla tek şeker attıkları zaman acayip şekerli geliyor tadı içemiyorum.alışmakla ilgili olsa gerek.bi yerlerde de okumuştum insan vücudunun şekere pek ihtiyacı yokmuş
  9. başka türlü nasıl içilir ki dedirtir.
    emvey
  10. çayın tadını gölgelemenizi engeller. gerçek tada ulaşmanızı sağlar . şu dönemlerde fakirliğimden dolayı bu şekilde içmekteyim. bir yerden sonra alışıyorsunuz.hele sigarayla birleşince o şerkesiz çay muthiş bir hal alır .
    qqdn