1. promete
    kalbinde her dakika şu ulvi tahassürün
    minkar-ı âteşinini duy, dâima düşün:

    onlar niçin semâda, niçin ben çukurdayım?
    gülsün neden cihan bana, ben yalnız ağlayım? ..

    yükselmek âsümâna ve gülmek, ne tatlı şey! ..
    bir gün şu hastalıklı vatan canlanırsa... ey

    müştâk-ı feyz u nûr olan âti-i milletin
    meçhul elektrikçisi, aktâr-ı fikretin

    yüklen getir - ne varsa - biraz meskenet - fiken,
    bir parça rûhu, benliği, idrâki besleyen

    esmâr-ı bünye-hıyzini; boş durmasın elin.
    gör dâimâ önünde esâtir-i evvelin

    gökten dehâ-yi narı çalan kahramâanını...
    varsın bulunmasın bilecek nâm ü şânını! ..
    tevfik fikret
    hiciv
  2. doğru önermedir. fakat bizim önce "genç" insana ihtiyacımız var. biyolojik olarak genç çok, çok sağlam ürüyoruz maşallah. fakat kafa? gençlerin yarısı 500 sene öncesini istiyor. aman değişimi bu gençler yapmasın...
  3. değişim denilince neden akla hep kurtarmak kelimesi gelirki. çok saçma. yani neden değişimi hep olumlu olarak düşünüyoruz. halbuki değişim iki uçlu bir kavramdır. değişim, olumlu olabileceği gibi olumsuz yönde de seyredebilir. değişimle birlikte kurtulmayı umarken bir bakmışsınız daha beter bir durumdasınız. böyle bir kumarı gençlerin eline bırakmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. çok yüklenmemek lazım gençlere.
  4. içinde bulunduğum genç nesil bence çok bilinçsiz. neredeyse hiç kitap okumayan, haber takip etmeyen, güncel haberler hakkında fikir üretemeyecek kadar bilgisizlikte insanlar yetişiyor. değişim önce bireyden başlar daha sonra topluma sirayet eder. eğer biz bilinçli bir toplum istiyorsak önce bireyleri yetiştirmeliyiz. toplumu geliştirecek yegane şey de eğitimdir.
  5. peki gençler kimlerin ellerinde? değişimi gençler her zaman ister. ancak değişimi yaşlilar yaparsa bir şeyler gerçekten değişir.
    gençlerin en büyük sorunu henüz genç olmalari.
    t
  6. bence gençlerin en büyük sorunu genç olmaları değil. onlara değer vermeyen saygısız yaşlılarda problem var.
    arkadaş bi kere şu meclise bak. mezarlık gibi. bırakın biraz da gençler takılsın o koltuklarda ülke doğrudan aydınlığa doğru yol alır. çünkü gencin gözü parada olmaz.
  7. teoride doğru olan ama pratikte gerçekleşmesi mümkün olmayan durum. nasıl mı?

    sanırım çoğumuzun görüşü burada benzer paralellikte birşeyleri tartışmaya açabilen bir gençlikten bahsediyoruz, aklı başında olan, okuyan, araştıran gençler.

    küçükken dünya bizim etrafımızda döner sanıyordum(bu düşüncem 6-7 yaşlarındaki dönemden kaynaklı) ama insanları tanıdıkça çok farklı hayatlar olduğunu görebiliyorsunuz haliyle.

    sizinle aynı dönemlerde olup tamamen farklı şekilde 'eğitilmiş' genç bireyler olduğunu ve tamamen araştırmadan ziyade; biat,korku, araştırmadan doğruluğunu kabul eden bir genç nesilde mevcut ne yazıkki. mesela;

    bir salavat 'da' sen çek!

    şimdi bir bireyin en iyi öğrenme ve analiz etme yaşı ufakken başlıyor. siz bu yukarıdaki gençlerin gerçekten ülkeye faydalı, gelişmeye açık bireyler olduğunu düşünüyorsanız üzgünüm ama yanlış yoldasınız ne yazıkki, ve bu insanlar bizim çevremizde gördüklerimizden çok fazla.

    bunun dışında önümüzü tıkayan bir üst kuşaktan da bahsedelim, kendi menfaatlerini düşünen, gençlerin önünü mümkün mertebe kısıtlayan bir kuşak var önümüzde bunlarda elimizi kolumuzu bağlıyorlar.

    çözüm kimde diye sorabilirsiniz, tabiki bizde farkındalık yaratarak birşeylere kıvılcım yakmamız gerekiyor, ama bunun yanında kesinlikle sizi gerçekten 'doğru' yönlendirecek bireylere de ihtiyacımız var sanırım.

    bunun yolu da evet ne kadar zor olsa da eğitimden geçiyor. çok değil bak 'temel insan hakları' nelerdir diye bilen insanlar olsak bir şeyler değişir. ama bunu başımızdakiler isterler mi bir düşünün cevabını bulursunuz..

    velasıl bir kısır döngü içerisindeyiz, çevremdeki herkese birşeyler anlatmaya çalışıyorum ama birşeyleri değiştirmek çok ama çok zor.

    ülkede birbirinden nefret etmeyen bir topluluk yok daha
  8. o değişim imkanını gençlere sunuyorlar sanki, bir şeyleri değiştirmek isteyenin önünü kesip susturmaktan başka yaptıkları bir şey yok.
  9. hayal kırıklığı yaratan önerme. (bkz: #115972)
    bb