• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.00)
funny games - michael haneke
ann (naomi watts), george (tim roth) ve oğulları georgie (devon gearhart) kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. vardıklarında komşuları fred ve eva’de bir gariplik sezerler. ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. george ve georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, ann de yemek yapmaya koyulur. bu sırada eva’ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü peter (brady corbet) ann’den yumurta istemey gelir. birden, peter’ın içeriye nasıl girdiği konusunda şüphelenen ann yumurtaları vermekte tereddüt yaşar ve bu, aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur.


  1. çoluk çocuktan nefret ettirdin haneke. sevimsiz sevimsiz çocuklarla orta sınıf eleştirisi. sinema kuramlarını pek okumam ama haneke’nin mesajını baya belirsiz buluyorum. tamam orta sınıf eleştirisi ama haneke hangi tarafta bulunuyor? genellikle insanların korunaklı hayatlarının bugları şeklinde gidiyor tüm filmleri. ama bu filmde umutla bakılan gençlerin hareketleri epey zorlayıcı. sineklerin tanrısı’nda da golding çocuklar sadece küçük insanlar, belli yapılanmaları kendileri geliştirse de zalimlik oluyor diyor. evet haklı buluyorum. ama bunu genişletip genişletmemekte yatıyor mesele. o yüzden merak ediyorum haneke özcü bir yaklaşımla mı yapıyor filmleri yoksa daha girift bir eleştirisi mi var? buradan haneke’ye sesleniyorum.^:lol ^ şaka bir yana bilgisi olanların bilgilendirmelerini rica ediyorum haneke’nin düşünsel yönelimiyle ilgili.
    sezgi
  2. haneke evreninin en öne çıkanlarından, en iddalılarından ve adından da en çok söz ettirenlerinden. izlemesi güç bir film olduğunu kabul etsek de, vahşet içeren sahnelerle dolu bu filmi izlerken kendimizi ince bir keyif alırken bulmak da mümkün.

    sanırım yönetmen tarafından manipüle edildiğinizi bu kadar hissedeceğiniz pek fazla film yoktur.

    klişelerin etrafını dolanan, izleyicisiyle kedi fare oyunu oynayan bu baş yapıtı izlememek büyük kayıp olacaktır. trailer (1997)
    trailer (2007)
  3. yok yere şiddetin manifestosudur.