1. otobüste hamile bir kadına yer vermesi çekici bir detay olmalı. düşünsene en arkada oturduğu yerden ortasıradaki körük'e yapışmış kadına arkalardan sesleniyor, "hanımefendi buraya oturabilirsiniz" adam yerinden kalkıyor, kadın ise kalabalığı yara yara gelip oturuyor, kadın gelene kadar boş koltuğa oturmak için kimse yeltenemiyor.

    insanlığı sahip çıkma ...check
    kalabalıkta sesini yükseltme ...check
    empati gözlem ...check
    pencereden gözleri kısıp ufka bakma ...check

    diğer bir bakış açısı ise
    yaranma ... check
    pencereden bakma trip... check
    millete gözdağı...check

    erkeği çekici kılan detaylar sanırım kişiden kişiye değişiyor, fotoğrafçılık dersin karı kız derler, basketbol dersin bırak bu kolej ayaklarını derler, gitar dersin akdeniz akşamları seni hınzır diye yafta yapışır, bazen çekici olmaya da zorlanır insanım benim.
  2. gözleri kısık, boynu hafif yana doğru kıvrılmış, elinde tuttuğu kalemi yavaşça uzun ve narin parmakları arasında çevirirken, bembeyaz dişlerini geçip seksi dudakları arasından dökülen "ablacım yanına dondurma da ister misiniz?" sorusu. işte bir erkeğin en çekici olduğu an (*:swh) gel de hayır de. yerim.
  3. kendiniz olmanız yeterli. geçmiş ilişkilerime ve şuan ki kız arkadaşıma göre konuşacak olursam birisi sizi sevmek istiyorsa yahut seviyorsa bir neden aramıyor. bu açıklanamayan duygusal ve kimyasal çekimle alakali. yani iki kişinin arasında ki şeyler. ben mesela bu kadar odun olmama rağmen bana aşik oysa ki o benden çok çok güzel. ama işte sevgi aşk bu demektir. bir insanı her şeyiyle sevebilmeniz... sevdiğiniz zaman size her şeyi çekici gelmeye başlayacaktır.
  4. sakal erkeğe verilmiş en büyük nimettir :)
    ses tonu ve diksiyonuda oldukca etkileyici olmalı.
  5. kelimenin tam manasıyla insan olması, homo sapiens olan değil, "insanlık ölmüş"teki insandan bahsediyorum. bir de işbirliğine yatkın olması var tabii, suç ortağı olma potansiyelinde olması da çekicilik hissi uyandırır.
  6. mavi saç, bembeyaz ten, eğlenmeyi bilmesi, çevredekiler ne der gibi şeylerin cidden hiç ama hiç umrunda olmaması.

    bence bunlar ortaya ideal kadını çıkarıyor. mavi saç opsiyonel tabi :p
  7. insanı çekici kılan şey bence farklılık, zeka ve vicdandır.
  8. (bkz: vicdan)
    (bkz: uslup)
    çok nadir bulunuyor çünkü bunlar artık.
  9. yaptığı espirilerin kalitesi. çünkü arkadaş ortamımda çıta o kadar yüksek ki herşeye gülemiyorum.
    eale
  10. terörist olmaması (özellikle kadınlar için)
    milletvekili ise kayırdığı insanların listesini ifşa edip gücendirmemesi,
    bütün salaklıklarına rağmen üçüncü derece akrabalarını sevmesi.
    içindeki boşluğu anket doldurur gibi hemen sevgiyle doldurması.

    işin aslı: hayatının iyi döneminde, biraz şansla herkes çekicidir. çekicilik kesinlikle öğrenilebilir ancak sürekli uygulanamaz. hayatın iyi dönemi ise: sahiplendiğiniz güzel şeyleriniz varsa, aidiyet hissediyorsanız, kendinizi mutlu olmaya zorlamadan gülüp, kıymet verebiliyorsanız, çekicisiniz. geri kalanı: sakal, bıyık, sigaranın dumanını kulağından çıkarması, sütyeninin yanlarından taşan göğüsleri falan, sonradan eklersiniz.
    abrek