1. ''intihar kaçış değil, reddediştir.'' - jean paul sartre

    olaya sartre gibi bakanlardanım. hayattan korkması veya korkmaması sözkonusu değildir. burada kişi kendi özgürlüğünü düşünmektedir, bir başkasını ilgilendirmez. bir başkasının kendisiyle ilgilenmesine bile ilgisiz davranmaktadır kişi zaten. ayrıyeten sartre konunun burasında derki;

    ''insan özgürlüğe mahkumdur.'' birey özgürlüğü kullanarak seçim yapar, uğruna yaşamayı seçtiğimiz, halen nefes alıp vermekte debelendiğimiz, çoğunluğun sefil manasız bir hayat yaşadığı bu dünyaya karşılık. ve yine dostlar sartre'nin dediği gibi:

    ''her seçiş bir vazgeçiştir.'' işte dostlar tüm mesele budur.
  2. devam etmeye cesareti olmadığı için korkak da olabilir sonunda ne olacağına emin olmadığı halde ölümü göze aldığı için cesurda. önemli olan neden intihar ettiğidir yaşayacağım bi şey kalmadı hayat benim için zaten bitti diyosa cesaret. buna nasıl dayanırım tarzı başka bi negatif durumdan dolayı hayatına son veriyosa korkatır
    wtf
  3. eğer ölüyorsa cesaretliymiş,korkakmış ne farkeder ki? asıl ölmüyorsa,sakat,kötürüm,başkasına muhtaç kalıyorsa problem..
    uzman değilim ama sanırım intiharın korkaklıkla veya cesaretle değerlendirilmesi mümkün değil.
    çünkü bahsettiğimiz kavramlar (cesaret de,korkaklık da) insanların yapacakları eylemlerin sonunda karşılaşacaklarının sonuçlarını mantıksal olarak değerlendirip bir karar vermelerine dayanan kavramlar ancak intihar eden kişinin o anda mantıksal sonuçları değerlendirme yetisine sahip olmadığını düşünüyorum.
    bilmiyorum belkide çok istisna olsa da bu mantıksal değerlendirme yetisine sahip olduğu halde intihar eden vardır.
  4. işte sizin bu sınıflamalarınız yüzünden intihar etmiş kişidir sadece
  5. bir cesaret ya da korkaklık gerektirmez bazen de sadece bu dünyadan canlı çıkamayacağını bilmek olabilir.
  6. aptaldır.. net...