1. diğer tüm bileşenlerin aynı olduğunu varsayarsak(ki çok sağlıklı değil) işe yakın kötü ev kazanır.

    geçen sizin zamanınız ve geri gelmiyor ne yazıkki; kısa sürede eve gidip zamanınızı istediğiniz gibi değerlendirmek varken eve gidebilmek için zamanını yolda geçirmek pek tercih edilir gibi durmuyor
  2. evim işimin içinde. turizm çalışanı olduğum için personel lojmanında kalıyorum 7/24 çalışıyorum bu yüzden. izin günümde ve mesai bittikten bile cep telefonumdan olmadı odamdaki telefondan sürekli rahatsız ediliyorum.

    şehir merkezine taşınmak istediğimde maliyetleri geçtim her gün git gel 3 saatlik yol var.

    benim tercihim işe yakın ama işin içinde olmayan evdir.
  3. haftasonu kesinlikle hesaba katılmalıdır. gürültülü havası pis bir yerde uyanmak istemem. bahçede pazar kahvaltısı yapabilecekken neden iğrenç apartman dairelerine dünyalarca para bayılayım?
    vagus
  4. ailemle işe uzak yaşıyorken, esenler gibi yerde boktan bir eve 1000 tl kira vermek istemem şahsen. maaşın yarısı kiraya gidecekse ne diye çalışayım?
    ulaşımı iyi bilmeniz gerek. yada ne zaman çıksanız oturarak eve dönebilirsiniz vs. akşam saati trafiğe takılıyor ve saatler harcıyorsanız, o saatleri yolculukta kitap okuyarak değerlendirmeli ya da atıyorum iş çıkışı spora giderek hem sağlıklı yaşayın hem trafik illetinden kurtulun.
  5. istanbul dışında yaşayanların anlam veremeyeceği ikilem...
  6. büyük şehirlerde yaşayanların içinde bulunduğu ikilem.

    basit bir örneği hayatımdan vereyim;

    mecidiyeköy çevresinde boktan evlerde fahiş fiyatlarla ve her an gasp edilme korkusuyla yaşayıp işe maksimum 15- 20 dk yürüyerek ulaşmak mı yoksa beylikdüzü,avcılar tarafında düzgün bir evde ucuz ve huzurlu (*:mecidiyeköy taraflarına nispeten) bir şekilde yaşayıp ömür törpüsü metrobüsle minimum 1 saat yol çekmek mi ?

    (bkz: insanın fakir olduğunu anladığı an)

    edit : mecidiyeköyde gasp olayının gerçekleşmesi ihtimali kafaları karıştırmış sanırım. merak eden youserlar akşam saat 10 dan sonra trump avm'den aşağı doğru hafif kuştepe taraflarına yönelerek tatmin edici seviyelerde yaşayabileceklerdir bu durumu.

    edit 2 : işe çok uzak olmayan orta halli bir eve taşınarak kurtulduğum ikilem.
    atom