1. buraya geçen yaz ilk kez gittim ve abartısız aşık oldum. hep buraya yerleşme planları yapıyordum. sanki türkiye değil de cennet gibi bir yerdi. şimdi hükümet suriyeli binlerce insanı burada iskan ediyor. memlekette doğru düzgün 2-3 yerden biriydi. gidin konya kayseri gibi muhafazakar şehirlere doldursanıza! resmen izmir'den intikam alıyor hükümet.
  2. içten içe yaşama hayali kurduğum -ki çoğu zaman bunu kendime bile itiraf edemem-, insanlarına ayrı, tarihine ayrı hayran olduğum, kafası rahat insanlar şehri. izmir ve izmirliler öyle gelip geçici saçma sapan şeylere takmazlar, takılmazlar. rakısından mıdır, boyozundan mıdır bilinmez küçücük çocuğundan ihtiyarına herkes mutludur. kimse 'sen açıksın', 'sen kapalısın' diye ayırmaz. huzurludur, dat dat kornaya basıp küfredeni olmaz. çimlere yayıldığınızda birileri gelip 'hadsiz yayılmış' demez. saygılılardır, herkese ve her şeye karşı.
  3. basmane 'de basın ve gazeteciler müzesinin varlığınî yeni keşfettim. öldürülen gazeteciler, atilla ilhan gibi odalar var. eski fotograf makineleri kameralar daktilolar sergileniyor. oldukça güzel hazırlanmış. müzenin karşısinda kilise var. giriş ücretsiz. gittigimde birisi geldigi icin cok mutlu oldular ya da ben oyle hissettim ya da ben oyle hissetmek istedim her neyse gidin gezin arkadaşlar
  4. izmir de yürüyebiliyorsunuz ama otobüse binemeye bilirsiniz. alsancak, çankaya ve konak civarında ışıklara uyarak karşıya geçmeye çalışmak gibi bir hata da yapabilirsiniz. çünkü tramway trafik yaratmasın diye yaya ışıklarının yanma süresini 3-5 dakika gibi saçma rakamlara çektiler. yayalar nasılsa hoplaya zıplaya karşıya geçiverir diyorlar. hasta,yaşlı ve engellileri düşünen yok. yayaların çalınan hakları işe yarasa neyse diyeceğim. tramway işlemeye başladığından beri polis olmadan tuğba kuruyemiş önünden trafik aktığını görmedim.
  5. dogup buyudugum ve beni hala buyuten sehir.o kadar yer gordum izmir'in yeri bende baskadir.buraya sonradan yerlesmis insanlarin hepsi izmir'in rahatligindan bahseder.kimsenin kimseye karismadigi,insanlarin birlik icinde oldugu,istedigin gibi giyinip,baska bi sehirde olsa yadirganabilicek insanlarin sokakta rahat bir sekilde yuruyebildigi sehir.bi de burda kar yaginca cogunluk semsiye falan kullanmaz.koca koca insanlar birden kucuk cocuklara donusuverirler :)
    varda
  6. tam da şu sıralar en güzel havalarını yaşayan şehir. bu havada pesimist olmak imkansız, bahar en çok izmir'e yakışıyor sanki. ama yazını ve kışını sevmiyorum, bunu da bilsin.
  7. çocukluğumdan beridir her yaz gitmeyi tercih ettiğim şehir. havası, kokusu, insanı apayrı güzeldir. yaz aylarının gelmesiyle birlikte rüyalarıma girmeye başlamıştır.
    her gün sınavlarım bitse de çekip gitsem dedirtir.
  8. ekonomik bazı aktiviteler;

    bostanlı yasemin kafenin yanında bisiklet kiralanan yer ücretsizdir, sadece kimlik bırakarak akşamüstü 16:00'ya kadar bisiklet sürebilirsiniz, üstelik bunun için uygun yol da var.

    inciraltı ormanında keyifli bir yürüyüş,

    kemeraltı asmaaltı söğüşçüsü mustafa 'nın yerinde söğüş (10 tl)

    kemeraltı kızlarağası hanı göbeğinde bulunan küçük taburelerde oturup kahve içebilirsiniz, (4 tl) veya kızlarağası hanının hemen yanından girerek kahveciler sokağında menengiç kahvesi içip fal baktırabilirsiniz.

    kemeraltına geldiyseniz ve ağzınız sıkı pazarlık yapıyorsa çarşısından beğendiğiniz ürüne dalabilirsiniz, ne kadar çingenelik yaparsanız o kadar ucuza getirirsiniz :)

    sasalı doğal yaşam parkı'nda hayvanları ziyaret edebilirsiniz (giriş 3 tl) sasalı doğal yaşam parkına bisiklet sürerek ulaşabileceğiniz (16 km) gibi otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz (90dk aktarma 2.40 tl)

    karşıyaka, göztepe, konak semtlerinde bulunan bisikletçilerden bisiklet kiralayarak tüm gün bisiklet turu atabilirsiniz, (günlük 20 tl)

    doğa yürüyüşü gruplarına katılıp izmir'in çeşitli semtlerinde bulunan dağlarına doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirsiniz, (dedak, kardak,zirve dağcılık gibi günlük üye alan misafirperver gruplar bulunmaktadır.) (15- 30 tl)

    izmir'de bazı kahvaltı yapılabilecek yerler

    selçuk- şirince (şirince köy kahvaltısı)
    yeni foça- kozbeyli (şakir'in yeri) sonbahar aylarında küçük bir yürüyüşle dağ çileği de toplayabilirsiniz
    buca - kaynaklar (van kahvaltısı bulabileceğiniz buca gölet ve çevresi)
    karşıyaka - seyirtepe
    bornova- manisa yolu üzerinde - çiçekli/yakaköy
    alsancak, bostanlı, güzelyalı kordon.

    iyi kokoreç yemek isteyenler için ulukent shell içine girdiğinizde meşhur kokoreççi akın bulunur.
    temiz ve lezzetli midye deneyimi için alsancak kıbrıs şehitleri sokağında özsüt yanından sokağa girdiğinizde karşınıza siyah kırmızı dekorasyonu ile midyeli çıkar fiyatları uygundur.

    not: kahvaltı mekanlarına özel araç gerekebilir, ulaşım zorluğu vardır.
    not2: kokoreç ve midye sonradan eklenmiştir.
  9. bir süredir konak meydanı'nda sabaha kadar demokrasi nöbeti tutulan, izmir saat kulesi'nin saati kırılan, izmirspor metro durağında müstehcen olduğu gerekçesiyle heykel parçalanan, bir köyünde 22 yıl aynı öğretmen tarafından kuşaklar boyu taciz edilen çocukları olan şehir. 10 yıldır yaşadığım ve ilk kez güvensiz hissettiğim şehir.
  10. 17 ağustos'da varacağım şehir.
    üniversite kaydı için tabiki de.
    burdan da yaşımı belli ettim size :d