1. taksim'den daha karışık ama daha sevimli bulduğum yer. yirim.
  2. gordugum en buyuk starbucks'in oldugu yer. rihtimin karsisinda bir yerdeydi. 4 katliydi yanlis hatirlamiyosam. agzim acik kaldi. isin ilginc yani mekan doluydu tamamen bir de. insan gercekten hayret ediyor.
  3. hafta içleri özellikle kıyısında köşesinde kenara tüneyerek geleni geçeni izlediğim güzel yer. akşamları bu aktivite farklı bir tat veriyor tavsiye ederim.
    tes
  4. en son onunla bulunduğum yer, ondan sonra gitmeye korkuyorum ve nasıl hissedeceğimi bilmiyorum.

    yeldeğirmeninden önceki kargaşa ve kalabalıktan moda sahil tarafına doğru bir iki sokak aşıp kurtuluyorsunuz. sokaklarını sessizliğe ve kedilere bırakıyor. mamafih boğa tarafı değil bana göre kadıköy'ü kadıköy yapan, moda ve yeldeğirmeninin huzurudur. eski salı pazarının oradaki bisikletçiden iki saatlik bisiklet kiralayıp o sokakları bisikletle arşınlamaya da bayılıyorum.

    kadıköy şiirdir. şairlerin meskenidir. attila ilhan'ın pia'sıdır. hüsnü arkan'ın sesidir. başkadır diyeceğim o ki...
  5. kendine has ruhuyla da insanın içine ferahlık veren bir başka istanbul semtidir.
  6. şu saatlerde kar yağmaya başlayan istanbul semtidir.
  7. bir gün gökten tepesine çekirge yağacağına inanıyorum.
    bir yandan da çok büyük yanılsamadır. burada yaşarken dünyanın geri kalan yerleri, hatta şehrin geri kalanı yokmuş gibidir. sanki sonsuza kadar buraya yaşayıp, çalışıp, takılıp yaşlanabilirsiniz gibi. konfora kaptırınca ayakbağı noktasına gelir, bağımlılık gibi. köyüne dön değil, köyünden çık artık....
  8. bana hep belli insanları hatırlatan çok özel anılarımın olduğu şu sıralar gitmemek için çabaladığım yer. kalbimi çok kırdın kadıköy alacağın olsun.
  9. özlediğim yer. 160 gün kaldı. saatlerce sokaklarında oturup içmeyi özledim...
  10. yıllar sonra geldim, mekanlardaki yaş ortalaması mı düşmüş yoksa ben mi yaşlandım anlayamadım. liseli talebeler olmasa mekanlar kapanır. sevdiğim bir italyan restoranında bir şeyler atıştırıp bir şeyler içeyim dedim, daha nezihtir diye düşünerek. orada da yaş ortalaması oldukça düşüktü. antinatalist politikalar için çok geç kalmış bu ülke sanırım.