1. caaaaanım kafein.
    hakiki kahveden bahsediyorum; kahve kokusu verilmiş krema karışımlarından değil;
    100ml 'sinde 45-50mg kafein var. bu da sabah uyanmanız için yeterli.

    efendim asıl söylemek istediğim; kahve yağ yakımını evet arttırır. ama sade olanı, yani şekeri süt tozunu (ki süt tozu aslen sütün yağıdır) veya kremayı boca ettiğinizde aksine bel çevresinde yağlanmaya sebep olacaksınız.
    kahve selülit yapar mı? bu şekilde tüketirseniz kaçınılmaz sondur.
    ancak sade kahve aksine selülit giderilmesine yardımcı olur.

    spor için şöyle bir şey var; önce içilmesi yağ yakımını evet arttırabilir ancak kafeinin kaslarda kramplara neden olabileceği unutulmamalıdır. (sporcuların çok yaptığı hatalardan biridir. ancak ısrarla diyetisyen ve fizyoterapisti dinlemek yerine "personel trainer"larını dinlerler)

    ya bir de çok öznel bir şey söylemeden geçemeyeceğim; starbucksta falan hani kahve isimlerini çok havalı söylerken, üzerine bir de şusu şöyle ama busu böyle derken, light süt istedikten hemen sonra "kreması bol olsun" diyenler çok tatlı oluyor. yanağına öpücük konduruveresim geliyor.
  2. yaklaşık 2 yıldır evde mini bir kafe kurduğum,hayat amacı edindiğim,kısmet olursa yaklaşık 5 yıla tüm youser ları kafeme davet edeceğim ve kokusuna bayıldığım dehşet gıda malzemesi.
    aynı zamanda dünyada en çok ticareti yapılan 2. üründür.
  3. mevzu bahis türk kahvesi ise, fincanda pişirin öyle böyle güzel olmuyor!

    fincana iki çay kaşığı kahve, isteğe göre şeker ve su koyun. kısık ataşte pişirin. ilkin iyice karıştırın sonra bırakın, dokunmayın.

    deneyin, beğenmezseniz gelin ıslak odunla dövün beni.

    ek: türk kültüründe çok önemlidir.

    osmanlı dönemindeki içki yasaklarını pek çoğumuz bilir. bu yasaklar zaman zaman çok şiddetli olur, meyhaneler basılıp şarap küpleri,testiler kırılır, sarhoşlar da bir güzel dövülürdü. kimse bir damla şarap bulamazdı. böyle zamanlarda tiryakiler boza veya kahveye sarılırdı. hatta yazmışlar:

    humlar şikeste câm tehî yok vücûd-ı mey
    etdin bizi esîr-i kahve hey zamâne hey

    (küpler kırık, kadehler boş, içki mevcut değil. hey zamane bizi kahveye esir ettin!)
  4. kahve candır ya boşverin zararlarını , ne demiş james dean abimiz live fast die young and leave a good looking corpse.
  5. acı, tatsız tuzsuz içki. ama şöyle: sigaranın katranıyla mücadele etsin diye sadesinden yapıyorum sürekli. tütün zararlı ya, diyorum ki bol acılı, sade kahve içersem tüm kanserleri öldürür. onun hakkından bu gelir. "al sana, al al" gece gece böyle simülasyonlar. ordan acılı kahve birlikleri dumanlı kötücül tütüncülerle savaşıyor filan. tamam
    yok
  6. tadılabilir sıvı.
    paylaşılabilir sıvı.
    koklanabilir sıvı.
    üzerine bi dolu film çekilebilir sıvı.
    parfüm özü olarak kullanılabilir sıvı.
    tüm evraklarınıza izini bırakabilir sıvı.
    bokunuzun rengine isim vermiş sıvı.
    sabahları sağlam bir uyanma yaşatabilir sıvı.
    balzac' ın kaleminden muhteşem güzellikte cümleler akıtabilmiş sıvı.
    mevlana' nın mesnevi' sinde kendine şarap adıyla yer bulmuş sıvı.


    aman sıvı işte, için. yalnız granül olanları içip damak zevkinize haksızlık etmeyin. ya da edin bana ne ki
  7. gerçekten de şu dünyada sen sevdiğim şeylerden biri bu içecek. kitaba falan da harika eşlik ediyor. çok fazla kahve romantizmi yapmak istemiyorum şimdi ama bana göre yalnızlara daha çok yakışan bir içecek, gündüzün şarabıdır kahve. ya da en fazla iki kişi ile güzeldir, tutkuludur, şehvetlidir. her neyse...

    uzun süredir içince kahve kelimesi geçen ya da kahve üzerine yapılan şarkılara takmıştım. 50' den fazla şarkı buldum çeşitli sitelerde. dinledim, düşündüm kendi müzik zevkime göre 16 tanesini seçtim. neden seçtiğimi kendimce anlattım. 2 bölüm halinde yayınlayacaklar neokur isimli fikri, arayüzü, kullanımı güzel kullanıcıları kötü kitap sitesinde. ilk 8 şarkı bu;

    http://www.neokur.com/h/kafein-tutkunlarina-ozel-icinde-kahve-gecen-sarkilar-bolum-1/18
  8. kutsal içeceğim budur benim. ortaokuldan beri her allahın günü kahve içen biri olarak geçen yıla kadar bu kadar hayatıma girmemişti. tamamen parasızlıktan rastgele bir işe girdim ve barista oldum. sonra işime aşık oldum. hayatımda son bir yıldır belki en güzel giden şey işim oldu. tabi bedava kahve de cabası.

    severiz, içeriz, güzel de yaparız. iyidir iyi..