• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.76)
lucy - luc besson
luc besson'un yönettiği 2014 yapımı fransız bilim kurgu filmidir. film, standart bir insanın beyninin yüzde 10’unu kullanabildiği sözde-teorisinden yola çıkarak, bu oranın artması durumunda elde edebileceği güçleri ve yapabileceklerinin sınırını sorguluyor.


  1. harika bi filmdi gercekten, unutamayacagim filmler arasinda ve oldukca etkileyici..
  2. konu heyecan verici ancak senaryo çok zayıf filmi izlerken müthiş sıkıldım.
  3. beğenmediğim fakat zaman kaybı olarak görmediğim bir film. çok şey beklememenizi tavsiye ederim. sj oyunculuğu ciddi anlamda vasat buldum ki zaten daha iyi oynadığı bir role de rastlamadım. luc besson a tavsiyem ; madem kadın başrol yapacaksan, güzel olmasına gerek yok oyunculuğu iyi olsun yeter. ayrıca mf de bozmuş olayı bence. gözümüze daha yabancı gelebilecek biri seçilebilirdi. hikayesini ise tartışmaya açmak istemiyorum, beynin kullanımı konusunu yetkili arkadaşlara devrediyorum.
  4. oyunculuğu vasat, senaryoyu eksik bulduğum ve izlerken sıkıldığım film. bir şey yapacaksanız eğer mantığı ile yapın bizde inanalım. limitless filmi de aynı konuyu işliyordu ama gayet inandırıcı ve sürükleyici idi. kısacası tamamen zaman kaybı .
  5. film iyi güzel hoş ama konu çok basite indirgenmiş gibi geldi özellikle insan beyniyle ilgili verdikleri bilgiler çok yüzeysel .
  6. diğer sözlüklerde baya geyik çevrildi 'huahha kingston 16 gb usb verdi scarlett' filan diye de ben anlamadım neden takıldı insanlar buna. kız sonuçta 'bilgiyi size kullanabileceğiniz bir cihazda vereceğim' gibisinden bir şey demiyor mu?
    über-bilgisayar gibi bir şey olup orada yunan heykeli gibi dursa mıydı yani?
    scarlett'ı değil filmi izleyin efendim.
    luc besson elinden geldiği kadar bilimden bahsetmiş işte.
    doris
  7. film uzlaşmayacak iki kutbu, bilim ve metafiziği yanyana götürmek için bilimi çarpıtıyor, finalde de metafizik "bütün"ü flash belleğe sığdırılıp aktarılabilecek bilimsel bilgiye dönüştürerek tutarsızlığa düşüyor.

    erler film gururla sunar. panteizmin zavallılığını gösteren ibretlik bir temaşa
    fmd
  8. bi türlü beğenemediğim film sürekli limitless çakması olarak kalıcak sanırım hafızamda
  9. filmin adını görür görmez bir işkillenme oldu. lucifer'i simgeleyen pek çok karaktere "lucy" adını koyduklarını biliyorum. buna benzer farklı isimler de koyabiliyorlar. mesela star wars'taki luke gibi.

    neyi değiştirir bilmiyorum ama muhtemelen film baştan sona şeytani veya bu konuyla alakalı mesajlar içeriyor. genelde mitlerden çakma sahneler falan oluyor. internete biraz bakınca birkaç yazı buldum. mesela bununla ilgili şöyle bir yazı var. (ingilizce) biraz göz attım. sonuç olarak filmi izlemeyeceğimi söyleyebilirim. eğer "hangi filmde böyle şeyler yok ki, o zaman film izleme" derseniz de bir cevabım olamaz.
  10. az film izleyen eşe dosta tavsiye olunacak standart klişe basit düz mantık film gidipte herkese interstellar, dark city önersen kimse yüzüne bakmaz