1. yolda giderken herhangi birine çarpsam makine mühendisi çıkacak diye düşünmeme sebep olan mühendislik dalı. bilgisayar mühendisliği okumama rağmen bölümümdeki arkadaşlarımdan çok makine mühendisi arkadaşım var.
  2. barındırdığı hocalar amerika doktoralı olsa, mit ile aynı müfredat görülse, okulda verilen bilgilerin hiç bir işe yaramadığı bölüm.
    çünkü türkiyede mühendislik gerektirecek teknolojide üretim yok. bu yüzden piyasada mühendislik adı altında mühendislikle alakası olmayan; fabrikalarda çalışılarak öğrenilen; üretim mühendisliği, bakım mühendisliği, kalite kontrol mühendisliği, "satış" mühendisliği gibi iş kolları var.
    mezun olan kişi şanslıysa bunlardan birini öğrenip, karnını doyurur.
    yoksa işsiz kalır.
    makineleri seviyorum, matematiği seviyorum makine mühendisliği okuyum; demenin sonucu çok büyük bir hayal kırıklığı ve emeklerin heba olmasıdır.
    arf
  3. yapılacak nadir hatalardan birisidir. yapmayın
  4. 4 senede bitirmenin zor ama imkansız olmadığı, 1 erkeğe 3 erkek düşen bölüm ...
  5. makine midir makina mıdır bilemem de artık mühendislikler de iş kapısı olamıyor...
  6. şimdi ben bölümden yandala başladım. amma velakin gitmiyor dostlar yapamıyorum, neden başladım onu da bilmiyorum. lan ben makine seven adamda değilim, sanırım çok çabuk gaza geliyorum. ^::(^

    ayrıca kız mevzusuna değinmiyorum bile. ulan ders çakışması var derse giremiyorum bölümde kız olmayınca not tutanda yok. ^::(^

    başlığın makine mühendisliği başlığına taşınması dileğiyle.
  7. itü, ödtü gibi önde gelen üniversitelerde adı makine olan mühendisliktir.
    okurken sınıfta kız yok ama ilerde yapacağım ben ortamı dersiniz.
    asgari ücretle çalışıp heder olursunuz.
    makine ya da makina adı farketmeksizin pişmanlıktır!
  8. yapılmayacak nadir işlerden birisi. yapmayın.
  9. genelde, afedersiniz okurken bir taraflarından kan alınması sonucunda pes etmeyen kişiliğe sahip bireylerlerden oluşan meslek.

    not: kaynak bi tarafım.