1. bu tür düşünceler o kadar çok yere yayıldı ki, bir kadınla yemeğe çıktığımda istersen kartımı veriyim sen öde hesabı dediği zaman nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum artık.

    saçmaladığını hissettirdiğimde de bilinç altına yerleşen bu düşüncelerden dolayı sanki bir günah işliyormuş gibi hesabı öderken geriliyor, garip garip hareketler yapıyor. masaya garson geliyor, bana söylüyor, benden garsona söylememi bekliyor.

    sonra da o kadından özgür, güçlü olmasını bekliyorlar mesela.

    kendi haline bırakıyorum ben, üzülüyorum ama.
    isk
  2. adab-ı muaşeret kurallarını hiçe sayan kaba ve saygısız kadındır. adından da belli olacağı üzere daha çok kadına porselen bebek muamelesi yapılan yıllardan kalma günümüzde belki barbi bebeklere uygulanabilecek ama kadınlar için geçerliliğini yitirmiş kurallar.
    buluşmanın amacına yerine zamanına ve kiminle olduğuna göre değişir siparişi kimin vermesi gerektiği. sevgilimin siparişi bana sorup garsona söylemesi kendimi kötü hissettirmez, hatta ne yiyeceğimle ilgileniyor düşüncesi oluşturur. hatta benim yerime sipariş verebilecek kadar tanıyorsa daha çok mutlu olurum. siparişi ben verdiysem ve içinde hoşlanmadığım bir şey olduğunu bilip bana bir şey sormadan garsona söylemesi daha da çok mutlu eder. masada ben varken neden garsonla muhatap oluyosun derse kalkar giderim.
  3. erkeğin hegemonyası altında olmadığının bir göstergesi değildir tabii, o kadar da ezik olmasın ak. zaten böyle ezik hemcinslerimi görünce kadınların kendi cehennemlerinin yarısını kendilerinin yarattıklarını anlıyorum.
  4. ağzı varsa muhatap olması muhtemel olacak kadındır.
  5. ben.

    kadın olunca konuşamıyor muyuz n'oluyor?
  6. aslında yanımızda bir erkek varken garsonla konuşmamak görgü kuralıdır.
    kadın istediğini yanındaki erkeğe söyler, erkek iletir garsona siparişleri.


    maalesef yanımda ailemdeki erkekler dışında hep bu görgü kuralından bihaber erkekler oldu iş başa düşünce de muhatap olduk.
    parov
  7. troll basliga ne diye yaziyorsam bilmiyorum, ama garsonla muhatap olmak derken siparis vermek kastediliyor sanirim, yoksa aksam galatasaraya'a nasil koyduk muhabbeti degil...

    siparis vermeyi erkege ait bir gorev addetmek, bir gorgu kurali sayilabilir. yalniz bu sacmaligini degistirmez. bence.

    kadinin kapidan once girmesini beklemek, oturmasi icin saldalyesini cekmek vs gibi degil bu, farkli... her seyden once altta yatan amac kendini ustun kilmaya calismak, garsona mumkun oldugunca az bulasilmasi gereken ikinci sinif bir insan muamelesi yapmaktir...