• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.66)
pk - rajkumar hirani
p.k. bi şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. p.k.(aamir khan) daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.p.k.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.p.k.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. p.k.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk masalı da süregidiyor. sonuç olarak ayrı dünyalardan gelen yabancılar arasında dostluk destanı işlenmiş diyebiliriz. ( sinemalar.com dan alıntı)


  1. !---- spoiler ----!

    kendi yarattığınız tanrılara değil de sizi yaratan tanrıya iman edin diyerek sonuçlandırılmış eğlenceli bir filmdi. dinlere getirilen eleştirilerde islamiyet yeterince payını almamış, hatta aklın yolu diye tarif edilen bakış açısına en yakın model olarak sunulmuş.

    bir de akışta hata var gibi geldi bana şöyle ki; nezarette kıza hikayeyi anlatmaya başlamadan önce zaten tanrıyı arayan afişleri dağıtıyor, hala kontrol cihazının yerini bilmiyor gibi davranıyordu. kızla böyle karşılaştılar. fakat hikayeyi anlatınca kızla tanışmadan önce zaten tanrıları aramaktan vazgeçtiği, cihazın nerde olduğu gibi konuları bildiği ortaya çıktı.
    peekay: kafası güzel
    !---- spoiler ----!
    abi
  2. benim gibi hümanist düşünceye yakın olanların çok seveceği derin ve eğlenceli film. hatta o kadar ki izleyen çoğu tanıdığımın en sevdiği ilk 3 film arasına koyduğu bir film. filmde insanların dini duygularının nasıl sömürüldüğü çok başarılı bir şekilde işleniyor. izleyici olarak siz bunu genişletebilirsiniz. kimisi dini duyguyu, kimisi vefa duygunuzu, kimisi milliyetçi duygunuzu, kimisi ... duygunuzu sömürür/sömürmeye çalışır. ... kısmı kendiniz kimse sömürmeye kalkmadan keşfedin ve önleminizi alın.
  3. aamir khan dan cesur bir film. usta, her filminde oldugu gibi yine harika bir is cikartmis.

    din uzerinden insanlarin nasil somuruldugune dikkat cekmek istiyir bu filminde. din kadar suistimale acik olan bir konuda yapilmis olan az sayidaki hicivden birisidir.

    bir aamir khan klasigi olarak eglenceyi, huzunu, aski ve aciyi tek bir filme sigdirmistir.

    toplumlarin tabu olarak gordugu hassas konulari elestirmek herkesin cesaret edebilecegi bir hareket degildir. ozellikle gunumuz hindistan cografyasi hizla farkliliklara olan hosgorusu azalan bir yere donusurken boyle bir film yapmak cok guzel.

    tum hint filmleri icerisinde en cok gise yapan filmdir. hemen arkasindan (bkz: bajrangi bhaijaan) gelmektedir.
  4. başıma bir iş gelmeyecekse uzun bulduğum ve bunaldığım filmdir.
  5. bollywood ile tanıştığım filmdir kendisi. sonrasında aamir khan filmografisini çıkarıp, her akşam biri olmak üzere tek tek izlemişliğim vardır. fakat pk'in yeri hep ayrıdır.
  6. çoğu kişiyi filmin temel eleştirisi olan dinin kötüye kullanıması ve pazarlanmasını etkilemiştir.filmde pk'nın jagat janani'ye saf ve çocukça duyduğu aşkı komedi türünde ele almasıyla benim icin film efsane yapımlar arasına girmiştir.
  7. gerçekten bütün dinleri tarafsız bir şekilde eleştirip eleştirmediğinin tartışılır olduğu filmdir. hristiyanlık, budizm falan yerden yere vurulurken islamiyeti sorgulamaktan korkmuşlar gibi geldi bana. bunun sebebi müslümanların terörist eylemlere daha yatkın olması mıdır yoksa aamir khan'ın müslüman olması mı bilemeyiz haliyle.

    herneyse, güzel film güzel. 9/10
    dude