• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.66)
pk - rajkumar hirani
p.k. bi şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. p.k.(aamir khan) daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.p.k.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.p.k.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. p.k.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür.film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor. ayrıca basit, kahkaha dolu, insani bir aşk masalı da süregidiyor. sonuç olarak ayrı dünyalardan gelen yabancılar arasında dostluk destanı işlenmiş diyebiliriz. ( sinemalar.com dan alıntı)


  1. bollywood ile tanıştığım filmdir kendisi. sonrasında aamir khan filmografisini çıkarıp, her akşam biri olmak üzere tek tek izlemişliğim vardır. fakat pk'in yeri hep ayrıdır.
  2. benim gibi hümanist düşünceye yakın olanların çok seveceği derin ve eğlenceli film. hatta o kadar ki izleyen çoğu tanıdığımın en sevdiği ilk 3 film arasına koyduğu bir film. filmde insanların dini duygularının nasıl sömürüldüğü çok başarılı bir şekilde işleniyor. izleyici olarak siz bunu genişletebilirsiniz. kimisi dini duyguyu, kimisi vefa duygunuzu, kimisi milliyetçi duygunuzu, kimisi ... duygunuzu sömürür/sömürmeye çalışır. ... kısmı kendiniz kimse sömürmeye kalkmadan keşfedin ve önleminizi alın.
  3. aamir khan dan cesur bir film. usta, her filminde oldugu gibi yine harika bir is cikartmis.

    din uzerinden insanlarin nasil somuruldugune dikkat cekmek istiyir bu filminde. din kadar suistimale acik olan bir konuda yapilmis olan az sayidaki hicivden birisidir.

    bir aamir khan klasigi olarak eglenceyi, huzunu, aski ve aciyi tek bir filme sigdirmistir.

    toplumlarin tabu olarak gordugu hassas konulari elestirmek herkesin cesaret edebilecegi bir hareket degildir. ozellikle gunumuz hindistan cografyasi hizla farkliliklara olan hosgorusu azalan bir yere donusurken boyle bir film yapmak cok guzel.

    tum hint filmleri icerisinde en cok gise yapan filmdir. hemen arkasindan (bkz: bajrangi bhaijaan) gelmektedir.
  4. çoğu kişiyi filmin temel eleştirisi olan dinin kötüye kullanıması ve pazarlanmasını etkilemiştir.filmde pk'nın jagat janani'ye saf ve çocukça duyduğu aşkı komedi türünde ele almasıyla benim icin film efsane yapımlar arasına girmiştir.
  5. aamir khan'ın başarılarından bir diğeri daha. kendisine olan hayramlığım her filmiyle artarak devam ediyor. sırada 2016 yapımı dangal adlı filmi var izleyeceğim.

    !---- spoiler ----!

    film içerisinde en beğendiğim sahne ise tapasvi'nin karşısına çıkardığı farklı dinden insanları karşısına dizip, tapasvi'nin yanıldığını görünce kahkaka attığımı söyleyebilirim.

    !---- spoiler ----!

    aslında bir çok gerçeği tokat gibi yüzümüze vurarak büyük bir iş başarmıştır benim gözümde
  6. 3 idiots ile başarılı bir eleştirel sanat eseri ortaya koyan rajkumar hirani ve vidhu vinod chopra ikilisinden çıkmış, başrolünde aamir khan'ın yer aldığı bir başka eleştirel bollywood yapımıdır. özellikle sergilediği tuhaf jest ve mimikleriyle başroldeki aamir khan performansı hayli beğeni toplamıştır. (bkz: 3 idiots - rajkumar hirani)

    film henüz vizyona girmeden, heyecanlı bir beklenti oluşturmuştu. diğer taraftan afişleri sebebiyle vizyona girmeden önce olumsuz eleştiriler de almıştı.

    hangi dine inanacağım, neden ve nasıl inanacağım, nasıl inanacağıma kim karar verecek gibi temel sorular üzerinden inanca ve inançlara yönelik yargılamalarını, dünyaya gelen zeki, meraklı ve saf bir uzaylının bakış açısından bizlere sunan film inaçlar, inanç farklılıkları, inanç çatışmaları, önyargılar, inaç üzerinden yapılan istismar, din pazarlaması, inanç yozlaşması gibi birçok konuyu irdeliyor.

    hindistan gibi inanç çeşitliliğinin had safhada olduğu bir toplumda, başka bir evrenden gelen canlının, yani dışarıdan bir gözün durum tespiti yapıyor olması da müthiş bir kıvrak zekanın ürünüdür...

    duygulara hitapetmek adına filme bir aşk üçgeni de yerleştirilmiş.

    son olarak, filmin müziklerini de gayet başarılı bulduğumu belirtmeliyim. ön plana çıkan parçalar:

    nanga punga dost - love is a waste of time - chaar kadam
  7. başıma bir iş gelmeyecekse uzun bulduğum ve bunaldığım filmdir.