1. tutmadığım için pişman olduğum şey. yastığınızın yakınına koyduğunuz defter ve kalemin yardımıyla rüyanızdan uyanır uyanmaz onu yazıya dökerseniz, rüya hafızanız güçlenir. ya da bir kaç saat geçtikten sonra hatırlamayacağınız rüyanızı ölümsüzleştirmiş olursunuz. birkaç hafta önce rüyamda kendimle ilgili kehanette bulunuyorum. tek bir cümle. cümlede iki yabancı kelime var kalan kısmı türkçe. rüyamda da "bu kelimeler nece ola ki?" diye düşünüyorum ve arapça olabilir diye tahminde bulunuyorum. sonrasında uyandım ve sizin de tahmin edebileceğiniz gibi cümleyi hiçbir yere kaydetmedim. şuan tek bir sözcüğü bile hatırlamıyorum. oysa ne kadar tuhaf bir rüyaydı. sözün özü siz böyle bir defter edinmek lazımdır.
  2. düşünmedim değil ama hiç de yapmadım :/
  3. psikoterapi ve özellikle psikanaliz seansları sonrası psikologumun yapmayı öğütlediği şey. çünkü geçmişe olan algıların kapıları açıldığında biraz da rüya yoluyla "baca temizleniyor"

    ve rüyalar kayıt altında tutulduğunda daha iyi analiz edip bilinçaltının derinlikleri daha iyi tespit edilebiliyor ve bunun üzerine daha çok gidilebiliyor.

    kısa bir süre denedim. ama bence rüyaları unutmak hatırlamak veya bir defterde okumaktan çok daha iyi bir eylem.
  4. genelde rüyalarım kıyamet, gök taşı yağmuru, yapay zeka savaşları, ufo istilası gibi distopik, post apokaliptik temalarda olduğu için, bir de üstüne rüya günlüğü tutarak sıyırmamak adına yeltenmediğim hobi.
    izumi
  5. ben de bu gece gordugum rüyayı buraya yazarak ilk rüya defterime adım atıyorum. daha önce kimse buraya rüyasini yazmamis ama olsun.

    yaşadigim ülke kabuslarim oldu artik. bu kacinci bombali rüya bilmiyorum. ama dün gecekinde youreads de vardi.

    sürekli bombalarin hedefi olan ankara'da yasayan ben, dün gece rüyamda yine bombali bir ankara gunundeydim. rüyamda youreads bir okul ya da kutuphane gibi bir seydi. kizilayda youreads binasi vardi. biz youserlar oraya gidiyorduk. ben de dün youreads'e gitmistim, en ust katina cikmis bir masaya oturmus ve kitaplarimi cikarmistim. o sirada deanmoriarty yanima gelmis ve sohbete baslamisken kulaklari sagir eden bir ses duyduk ve hemen balkonlara, camlara kostuk. sesi duyduktan sonra koşmama ragmen balkona ciktigimda havaya yukselen ates topunu da gormustum. asagisi savas alaniydi, yerde yatan bir suru insan vardi. şoka girmistim. yine kıl payı kurtulduğumu düsündüm. aglamaya baslamisken uyandim...

    böyle bir hayat yasamaya mecbur birakildigimiz icin ve elimden hicbir sey gelmedigini gordugum icin cok üzülüyorum. bu da rüyalarima böyle yansiyor.

    dün gece yatmadan hemen önce youreadse girdiğim ve en son deanmoriarty'nin entrysini okudugum icin sanirim rüyama dahil oldunuz.
  6. bu sabah rüyamda lady gaga konserinde sohbet verdim. çeşitli ırklardan insanlarla akıcı ingilizcem sayesinde rahatlıkla iletişime geçtim. din ve insanlık hakkında goruslerimi belirttim. ve bu kadar çabuk parladığım için hayret ettim.
  7. gece izlediğim (bkz: dark city) filminin etkisinde kalmış olmam gerek ki rüyamda bunun gibi şeyler gördüm. garip ama güzel rüyalardı.
  8. sabah bir uyanıyorsun, aklında babanın bir kaç saniye önce, muhtemelen rüyanda sorduğu "sen, kimsin?" sorusuna karşılık dilinde şu cevap:
    "bende ben sandığım bütün varlığımı ben sayarım"

    çok felsefik adamım vesselam. rüya devam etseydi muhtemelen zumzuğu yerdik, o başka...
  9. güya kansermişim, metallicayla çalmak en büyük isteğimmiş. türkiye'de verdikleri konserde beni sahneye alıyolardı, fade to black, enter sandman, for whom the bell tolls caliyoduk. guzel ruyaydi.
  10. üşengeç bir insan olarak hiç özenmedim yapmam biliyorum
    belit