1. askerdeyken, '79 model, 25 metre mesafeden hedefe yarım metre sapma ile atış yapan g3 silahımı, her elime aldığımda sorgulandığım slogan.
  2. hemen akabinde "ya allah bismillah allahuekber" denerek pekiştirilen hamasi slogan. ölünmeden şehit olunamayacağı gerçeği ile çelişmektedir.
  3. bir insanın belirli bir şekilde ve belilrli bir amaç uğruna ölmesinin onun ölü olarak kabul edilmesine engel olduğunu söyleyen ve buna kanıt olarak da inandığı dinin kitabını gösteren, sadece genel kültür düzeyinde tarih bilgisi eksikliğinden muzdarip olmayan aynı zamanda kendi yaşadığı bir kaç yıl içinde dünyada ve yakın coğrafyada olan bitenden bihaber canlı formları tarafından atılan ilginç bir slogan.
  4. düşmana karşı savaşıldığında anlamlı ama kendi vatandaşına karşı savaşta yada mesela komşu ülkelerin petrolünü batıyla beraberce kurulan terör örgütleri ile çalıp, ülke yöneticilerinin ve sülalesinin patronluğu ile avrupaya satılması için israile gönderiliyorsa ve petrolü çalınanlar insanlarımızı öldürüyorlarsa, anlamsız bir iddiadır.
  5. fakirleri avutan bir adet zengin sıçmığı söz
  6. 40 senelik terörle mücadelede değil bayatlamış küflenmiş slogan. bu sloganı duydukça bu ülkeye ve geleceğe olan inancımı kaybediyorum. artık daha vurucu ve derin anlamlı şeyler söylemenin zamanı geldi geçiyor...
  7. kim şehit? terör yüzünden ölenler mi? terör ile ölenler allah yolunda mı ölüyor, hiç de bile boku bokuna ölüyorlar. insanları susturmak adına neden masal anlatıyorsunuz?
  8. insanları ölmeye motive etmek için uydurulmuş bir kavramın sloganı.
    (bkz: celladına aşık olmak)

    "senin dinin benim dini döver"
    insanlığın sonunu bu gidişle din getirecek. savaş, kan ve şiddetle örülmüş bir dinden beklenen de elbette ölümü ve öldürmeyi yüceltmesidir. varlığı bilinmeyen, kimsenin görmediği, gökten indiği varsayılan kitaplarda anlatılan cennet' için ölmeyi arzulattıracak başka birşey yoktur herhalde.
    umarım müslüman dünyasından da bir martin luther çıkar.
    büyük ihtimalle; otelde yakılarak öldürülür ama bir umut işte.
  9. fenerbahçe maçında seyircilerin yaptığı tezahürat. maalesef şehitler ölmüyor vatan bölünmüyor ama annelerin,babaların yürekleri yana yana yanacak yeri kalmadı artık.