1. son zamanlarda daha da sevmediğim tütün ürünü. iki dakika hava almaya çıkıyorum her yerden sigara dumanı geliyor. binanın içi dışarıdan sıcak olmasa gün boyu içeride dururum ama dayanılacak gibi değil. tamam herkesin kendi içtiği şey sonuçta da eskiden rahatsız olmazdım böyle. gitgide daha da rahatsız olmaya başladım. yaşasın sigarasız hayat.
    jimi
  2. dünyanın en gereksiz tütün içme biçimidir.

    bir rivayete göre türkler tarafından keşfedilmiştir. kırım savaşı sırasında türklerin tütünü kağıda sarıp içtiğini gören ingilizler "lan biz neden pipoyla içip hammallık yapıyoruz? saralım kağıda olsun bitsin" diyerek sigara pazarını açmışlardır.

    lakin ben hala en güzel tütün içme biçiminin pipo olduğunu savunmaktayım. arada sırada puro da güzel gelebiliyor.
  3. aklimda o kadar sey var ki keske dumaniyla beraber zihnimden atabilsem dusunceleri
  4. yabancı dizi ve filmlerde de sürekli tüm karakterler sigara içiyor. hatta karaktere gereken havayı vermek için sigara içirip poz kestiriyorlar. bu da bence sadece türkiye değil bütün dünyanın geri kalmışlığının bir göstergesi.
    abi
  5. yemekten önce, yemekten sonra, çayla kahveyle kolayla olmadı resmi içecek ayranla, mutluyken mutsuzken, tekken yada kalabalıkla, havada karada denizde herzaman heryerde tüketilebilen maddedir. dumanıyla halka yapılabileni makbuldür.

    büyük usta rahmetli neşet ertaş'ın düşünceleri içinse bkz: http://youtu.be/NnMm6rRd1ao
  6. tütün sever bir bünye olarak bırakmak istemeyeceğim şey.
    esse der başlarım fakat
    sigarada da lezzet arıyorsanız djarium black içindeki çıtır çıtır karanfilleriyle, vişnelisi de hoşluğuyla bir numaradır. vanilyalı, naneli gibi atraksiyonları da vardır.

    edit: sobranie coctail diye bir sigara varmış renkli renkli, dumanının da renkli olduğuna dair rivayetler var. nasıl oluyo da oluyo dediğimdir.
  7. on beş günü geçiktir öksürüğüm geçmediği için içemediğim, artık ciddi ciddi varlığını aradığım, aradığımda da esse bulamadığımdan ne içeceğimi düşündüğümdür. işbu giri öksürürken girilmiştir.
  8. ömrünün yarısından fazlasını günde 3 paket sigara içen birinin 1 saat içinde kendisini bırakması çok da zor olmayan zevk çubuğu.yoksunluk veya kilo alma gibi yan etkileri de yoktur bu ayrılma sürecinin. önemli olan neden bıraktığındır.maalasef sağlık ve para benim için yeterli değildi. ne zaman tanrımın vicdanım değil sigaram olduğunu anladım 3 paketten 0 sigaraya 1 saatte indim.
  9. uzun süreli gözlemlerim, bu konudaki iddialı irademle söyleyebilirim ki paket sigaralarda bağımlılığı sağlayan bir madde var, bunun yanı sıra uzun süreli kaliteli tütün kullanımı sonrasında alınan yoğun yapıştırıcı kokusu ve tadı var. şu meretin fabrikadan çıkanını içmeyin, bakın bağımlılığınız azalacaktır. bilhassa en önemlisi kovan, asıl ilaçlar kovana sıkılıyor, tütüne değil, ve yapıştırıcı kullanılıyor. yapıştıcısız şam kağıdı kullanın. tabii artik lübnana kaydı üretimi.
  10. daha önce yaklaşık bir 6 ay bırakmıştım sonra iş yoğunluğundan ve tatildeki rahatlamadan dolayı tekrar başlamıştım. başka sebeplerde vardı da neyse şimdi ^:ahh ahh^
    yılbaşından beri tekrar bıraktım.bugün 3. günümdeyim. ilk bırakışıma göre daha sancısız olduğuna kanaat getiriyorum. hiç canım istemedi. sadece tek bir karşılaşma kaldı sigara ile. o da alkol aldığımda . alkol aldığım zaman da böyle içme hissim olmazsa harika olacak.
    bırakmak istiyorsanız deneyin. paket almayın ve sigarayı bıraktığınıza dair kafanızda düşünce döndürün. canınız sigara istediğinde su için. su hem içinizi temizler hem de sizi şişirir. içme isteğinizi azaltır.
    şimdilik bu kadar :)