1. baska insanlarda olsun deniyorsa bartin ve canakkale kimse istenmiyorsa artvin veya rizenin yuksek kesimleri
    vowel
  2. türkiye'de yaşanabilir kentler dikine uzayıp enine genişleyememesi yüzünden yaşanabilirliği havada yaşatmayı amaçlayan bir sürece girmiştir. yanlış anlaşılmasın yüksek katlı binalaşmayı yerine göre destekliyorum. ben işin yaşanabilirlik kısmının "yeşilliği ellemeyin, onları betonlaştırmayından" daha fazla olduğunu düşünüyorum. yaşanabilirlik açısından elimizde kalan tek insan mekanlarımızın yeşil alanlarımız olduğunu bunlarıda kaybetmemek için verilen uğraşların destekçisiyim.

    yaşanılabilirlik açısından bu ülkede gösterilebilecek malesef iyi örneklerimiz yok. bu sistem içinde ki kafayla gidilirse de yaşanabilirliği dış dünyadan evlerimize çekeceğimiz örneklerimiz günden güne çoğalacak.çünkü hepsi betonlaşma süresicinden ibaret, yaşanabilirlikse o betonlaşmanın "sözde" kentsel mekanlarıdır, iki peyzaj alanı yapılan sitelerin yeşili koymak için koyduğunu farkettirmeleri kadar durum ortada aslında. günden günede kötüye gidiyoruz bu konuda, inşaat sektörü depar atmış durumda.

    yeşil alan dışında insanlara sunulan kentte yaşanabilirlik kavramını destekleyecek projelerin çoğu yeni yeni gelebilmekte ama yeterli değil. bu şehirlerde kendini bir tık öne çıkarmış durumda. illa ki örnek verilmek gerekirse; bursa ve eskişehir uyguladıkları projelerle yaşanabilirlik açısından önemli adımlar atmışlar, yaşanabilirlik seviyesini ülkeye göre bir tık üste çıkarmışlardır.
  3. giresun olabilir. karadeniz kıyısında demokrat insanlarıyla, 52. alay mirasıyla, bol bulunan balığıyla, ılıman kışlarıyla, el kadar şehir merkeziyle, mesire yerleri ve temiz yaylalarıyla giresun olabilir.

    bir şehir hem temiz, hem kültürlü, hem bolluk bereket içinde olabilir mi? giresun ise olabilir.

    dikkat ederseniz fındık falan değinmedim, onları eşşek değilseniz biliyorsunuzdur zaten.
  4. çocukluğumu geçirdiğim muğla'dır. bir gün geri dönmeyi çok isterim
    sari
  5. (bkz: lüleburgaz)
    marketlerinde bile klasik müzik çalar. trafik derdi, sokakta gece yalnız başına dolaşma zorluğu, tecavüz korkusu sıfırdır. esnafı efendidir. dolmuş şoförüne torununu gönül rahatlığıyla emanet edebilir, torun anneye sağ salim teslim edilene kadar dolmuşun en konforlu yeri olan motorun üzerinde gönderebilirsin. 3 yıl sonra geri döndüğün şehir ( ki nezdimde şehir sıfatına en uygun ilçelerden biridir) eşyaları taşıyan nakliyeci ve ev sahipleri olmak üzere 12 döner ekmek alırsın ve kredi kartının geçmediği dükkan sahibine ödemeyi yapamadığında "sorun değil sonra ödersin" diyen insanlara sahiptir.
    izumi
  6. dört yıl yaşadığım eskişehir'dir.
    egeliyim.
  7. 404 not found
  8. kesinlikle izmir değildir. bunu bir izmirli olarak söylüyorum.
    kırmızı ışıklarda su satan suriyeli çocuklardan su almadığınızda arabanızı tekmeliyorlar. bir sinirle iniyorsunuz aşağıya, bakıyorsunuz dövsen dövülmez, sevsen sevilmez. ''oğlum bak git'' deyip devam ediyorsunuz yolunuza. böyle bir şehir oldu artık. bakınız muğla olabilir, o eşsiz koylarıyla huzur verir. ayrıca ülkenin en uzun sahil şeridine sahip ilidir. muğladır muğla.