1. işler iyi gitmeyince çalışanlarının çoğunu işten çıkaran arama motoru. patronu arkady volozh "türkiyede açık kalmaya devam edeceğiz ama pazarlama ve dağıtıma daha az para harcamayı düşünüyoruz" demiştir.
  2. türkiyede en çok kullanılan ikinci arama motorudur kendisi.

    tarayıcılarını pek sevmesemde arama motoru bilgisayarda çok kullanışlı. yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum. mobilde ise sadece bende mi sorun var bilmiyorum ama çok berbat. mobilden girince yandexin web sürümü çıkıyor karşıma. yazılar falan büyültmeyince okunmuyor. kendilerine mail attım düzelteceklerini söylediler lakin bir gelişme yok şimdilik.

    arama motorunun dışında diğer servisleride gayet güzel. üst yorumlarda link verilmiş lakin bende veriyim. geçtiğimiz senelerde üniversite seçme serviside vardı lakin geçen sene kaldırdılar bu servisi nedendir bilmiyorum. bu sene de google bu servise adım attı.

    ayrıca kendisi diğer uygulamaların setuplarına reklam veriyor. böylece diğer uygulamaları (ccleaner, firefox vb.) yüklerken bilgisayarınıza tarayıcısını yüklüyor. bunun gibi birşeye neden gerek duyduklarını bilmiyorum ama yıl olmuş 2016 hala next next finish yapanlar var. biraz içeriği okursanız size şunu yükleyeyim mi diye sorduğunda hayır diyebilirsiniz.