1. en korktuğum şey... şu an gençliğime güvenip her haltı yiyorum. fakat yaşlanınca defolar çıkmaya başlayacaktır. tek tesellim ise dedemin de yaşadığı süreç boyunca her haltı yemesi ve 90 yaşında arkasında güzel bir yaşam bırakması. umarım ben de insanların yüreğinin en güzel noktalarına dokunarak bu hayattan göçerim. şaka maka ölümden ve yaşlanmaktan korkuyorum.
    efzey
  2. nerede okudugumu hatirlamiyorum ama; "yaslanmak, hic islemediginiz bir suctan dolayi surekli cezalandirilmaya benzer" diye aklima kazinmis. zamanla anilarimiz degisirmis; kim bilir, belki de ben yanlis hatirliyorumdur (yaslaniyor musun gedrof?)

    yaslanan insan zamanin gecisine tanik olur, zira, ani biriktirir.

    iste bu yuzden yaslanmak, daha cok sey hatirlamaktir.
  3. yirmi yaşındayken yaşadığım bir duygu. saçma gelse de su götürmez bir gerçek; her an yaşlanıyoruz. yanımızda bir saat olmalı, kum saati. hep de aynaya bakmalıyız. her gün, her an yaşlanıyoruz ve çöküyoruz. aksi iddia edilemez bir gerçek bu.
  4. daha çok hastaneye gittiğimde zor olduğunu gördüğüm durumdur.

    yaşlanırken içindeki o yaşama sevincini hiç kaybetmemiş insanlara imreniyorum.
    sadece fiziksel olarak yaşlanmış ama ruhu halâ dipdiri kalan insanlara.

    umarım beraber yaşlanacağım güzel bir adamla duvarımızdaki dünya haritasına gittiğimiz ülkeleri işaretleyecek kadar diri olabilirim.
  5. eh normal bir şeydir. yaşamak güzel şey ama o da bir yere kadar..ölüme de hazırlıklı olmalı insan..nasılsa unutulacaksin hemen.
    zahle
  6. gözlerinizin daha yorgun baktığını fark etmeniz.
  7. korkulu rüyam.
    kaçamadığım gerçek.
    ölüme saydığım saniyeler.
    son sevişmeler.
  8. insanin eti ile iliskisinin degismesini getirir beraberinde.. bir yandan etinle barisir germeden, salarak, oldugu gibi gorup, kabul edip, severek salinirsin yeryuzunde.. ote yandan tam sen etinle, govdenle barismis yasamayi ogrenmisken bu sefer o asmistir isyan bayraklarini ve zitlasir seninle... hayir der, artik benim sozum gecer burada ..vucut ikliminin sultani benim der adeta.. iste orada ruhun buna verdigi tepkiye gore ayrisiyor insanlar... ruhu genc dediklerimiz, cami yikilmis ama mihrabi yerinde dediklerimiz, aa hic yasini gostermiyor dediklerimiz ile yaslandi artik dediklerimiz...