1. ben begendim bu fikri. gercekten mukemmel olur, aradigimiza daha kolay ulasiriz ki burasi interaktif kultur agi. belgesel de kulturun ana kirislerinden birisi. bence ana kanal olarak acilmali.
  2. hayır. kaçınız belgeselle ilgili entry girdiniz? neredeyse hiçbiriniz. işiniz gücünüz anket doldurmak. bence kanal arttirmak yerine azaltmaya gidilmeli. mesela yeme-içme kanalı çok gereksiz.
  3. eklenirse,o kategoride "spoiler" özelliğinin işlevsizleşebileceği bir gerçek:
    !---- spoiler ----!

    sırtlan adam toplayıp geldi, aslanı kaçırıp ceylanı bölüştüler.

    !---- spoiler ----!

    kategorinin açılması benim için fark etmeyecektir, "bugün" kısmından filan da başlıkları takip ediyorum(*:"zam bana etki etmez, ben hep 50 liralık alıyorum" gibi oldu ;d). ancak kategori açılırsa, "neden film ve belgesel kategorilerinde alt kategoriler (tarihi vb.) de olmasın?" sorusunu da akla getirecektir(*:misal benim aklıma geldi ;)).
  4. ozel hayatimi ifşa eden yayinlara bi de ayri kanal mi acicaksin?

    takiliyoz olum iste doga da ne var yani...
  5. belgesel olmazsa olmaz ki.
  6. çok iyi fikir...
  7. belgesel kanalıyla beraber tarih, evrenin işleyişi, hayvanlar alemi, mühendislik gibi birçok kategoride güzel bir arşiv yaratılabilir. girdi akışı çok yoğun olmayabilir ama böyle bir azlık, belgeselin, ayrı bir kanalı haketmediğinin göstergesi olmamalı. mesela, yılanlarla, süpernovalarla veya lozan antlaşmasıyla ilgili bir belgeseli, sinema kanalına koymak alakasız olabilir.

    film kanalı haricinde bir belgesel kanalını oluşturmak, sanat kanalında da şiir, resim, hatta belki fotoğraf diye, bilim kanalında ise sosyal bilim ile fen bilimleri^:saçma oldu ama teşbihte hata olmaz diyelim^ diye kanal incelmelerine olan talepleri arttırabilir. bu durumda da kanal bolluğu ile kanal kirliliği arasındaki çizgiyi tutturmak zorlaşacaktır. daha önce de belirtildiği üzere film kanalı altında en azından, ilk aşamada, belgesel ve sinema diye ayrım daha verimli olacaktır. önceki yorumlarda bahsedildiği üzere, film türü işin içine girince bunun benzerini kitap kanalı, müzik kanalı için de uygulamamak için neden olmayacaktır. son olarak, belgeselleri, video kanalına koymak teklif dahi edilemez^:swh^.