1. grubumuzda şimdiye kadar okuduğumuz kitapların listesi aşağıdaki gibidir.

    (2015 haziran) kırmızı pazartesi - gabriel garcia marquez
    (2015 temmuz) amok koşucusu - stephan zweig
    (2015 temmuz) uzayda piknik - arkady ve boris strugatski
    (2015 ağustos) duvar - jean paul sartre
    (2015 ağustos) anarşist banker şeytanın saati - fernando pessoa
    (2015 ağustos) gece - bilge karasu
    (2015 eylül) kuyucaklı yusuf - sabahattin ali
    (2015 eylül) ay ve şenlik ateşleri - cesare pavese
    (2015 ekim) çürümenin kitabı - emil michel cioran
    (2015 kasım) aylak adam - yusuf atılgan
    (2015 aralık) nietzsche ağladığında - irvin d. yalom
    (2016 ocak) dorian gray'in portresi - oscar wilde
    (2016 şubat) körlük - jose saramago
    (2016 mart) bülbülü öldürmek - harper lee
    (2016 nisan) siddhartha - hermann hesse
    (2016 mayıs) otomatik portakal - anthony burgess
    (2016 haziran) sırça fanus/aşk ve öbür cinler/kent ve köpekler
    (2016 temmuz) sahilde kafka - haruki murakami
    (2016 ağustos) dinle küçük adam - william reich
    (2016 eylül) şampiyonların kahvaltısı - kurt vonnegut
  2. kitap öneri konusunda sınır tanımayan okuma grubu.

    ister ayşegül tatilde önerin ister kur'an ister incil ister 15 günde nasıl zayıflarım tarzı kitaplar isterseniz richard feynmandan fizik dersleri... sonuçta 3 öneri yapılır ve çoğunluk ne istiyorsa o okunur. o o şekil önerir bu bu şekil kimsenin önerdiğine de kimse karışamaz.
    whatsapp grubu için sevişme grubu mu denmedi neden giriler bu kadar az ne işe yarıyor bu grup mu denmedi... sıra kitap kalitesine geldiyse 174 nolu giriye bakarak ay sıralı tam listeye bir bakın nasıl kitaplar okunmuş.

    dokunmayın grubumuza, dokunmayın kitaplarımıza. yoksa ben, youserlık hayatı boyunca bir eksi vermemiş ben, ben otlu peynirli, çeker eksilerim sizi...
  3. iyi akşamlar herkese. anket bitti ve sonuçlar şöyle.
    siddhartha -- 19
    çavdar tarlasında çocuklar -- 8
    har -- 7
    sonuçlara göre bu ayın kitabi hermann hesse'den siddhartha oldu. geçtiğimiz ayın kitabıyla ilgili değerlendirmelerin yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum efenim. kısa bile olsa yorumlarla katkıda bulununuz. pazar akşamı grupla ilgili birkaç konuda post atacağım.konular whatsapp grubunun kurulması ve bu ay kaçınılmaz olan kitap zirvesi :) herkese iyi okumalar diliyorum.
    sevgiler
  4. @119 müthiş bir otorite, her şeyi bilen ve nitelendirme yaparken birilerini kırar miyim acaba diye 'düşün' meyen biri olabilirsiniz. inanın bu konuda ne ben ne de buradaki insanlar çok fazla bir şey yapamayız. fakat okuduğumuz kitapların siradanligindan dem vurmakla, onları safsata olarak nitelendirmekle ve bu düşünce silsilesini izleyerek bizleri düşünmeyen insanlar diye etkilemekle yalnızca ego tatmini yaşarsıniz diye tahmin ediyorum. bizler bir şeyler okuyup birbiriyle paylaşım yapma hevesi taşıyan insanlar. eğlenmeye çalışıyoruz. ulvi amaclarimiz yok. ama bu bizi düşünmeyen bireyler yapmıyoruz. size takılı kaldığınız soru ile mutlu bir hayat diliyorum ve umuyorum ki bu soru "insanlara bir şeyi nasıl onlari itmeden anlatabilirim" ya da "emek verilerek ortaya konmuş olan şeyleri nitelendirirken nelere dikkat etmeli" falandır.
    sevgiler
  5. grubumuz youreads.net’ in eş zamanlı kitap okuma grubudur. her ay katılımcılarımızın oylarıyla belirlenen bir kitap seçilir, okunur ve üzerine konuşulup paylaşımlarda bulunulur.
    youreads nickleriyle oluşturduğumuz alfabetik sıralamaya göre her ay 3 katılımcımız kitap önerisinde bulunur ve bu kitaplarla anket açılır. anket facebook grubumuzda açılmaktadır. facebook kullanan arkadaşlarımız oylarını oradan kullanabilirler. her üye bir kitap için oy kullanacaktır. facebook kullanmayan arkadaşlarımız ise youreads üzerinden mesaj atarak hangi kitaba oy verdiklerini bana iletebilirler. ben de anket gönderisinin altına yorum atarak onların da ankete katılmasını sağlarım.
    katılımcılarımızın etkinlik başlığını ve facebook grubunu özellikle her ayın sonlarına doğru şöyle bir kontrol etmesini rica ediyorum. zira öneri yapacak arkadaşlarımız ne kadar çabuk dönüş yaparsa işler o kadar aksamadan devam eder.
    bunun yanı sıra bir whatsapp grubumuzda bulunmaktadır. dileyen tüm kullanıcıların katılımına açıktır. buradan birbirimizle daha kolay iletişim kurmakta ve çeşitli paylaşımlar yaparak grup içinde bütünlük sağlamaktayız. aynı zamanda okuduğumuz kitaplar hakkında konuşarak gayet eğlenceli bir ortam oluşturduk.
    amaçladığımız şeylerden biri bir yerlerde toplanıp okuduğumuz kitaplar hakkında yüz yüze konuşmak ve tartışmak. henüz bunu gerçekleştirememiş olsak bile inşallah onu da başaracağız.
    grubun sıkı ve sert kuralları yok. ancak yine de bazı sınırları belirtmek gerek. öncelikle hiçbir üye bir diğerine hakaret, sözlü sataşma ve onur kırıcı davranışlarda bulunamaz. böylesi bir durumla elbette hiç karşılaşmadık, fakat bu durum söz konusu üyenin kalıcı olarak gruptan uzaklaştırılmasına yol açacaktır. elbette uzaklaştırma kararı katılımcı arkadaşlarımızla kolektif olarak vereceğimiz bir kararla olacaktır. yani bir kurul ya da kişi bu tip kararlar vermeyecektir.
    ikinci olarak, teamül gereği, üyeler oylama sonucunda ortaya çıkan kitaptan başka bir kitabı okumaya davet edilmemelidir. zira bu durum seçilen kitabı öneren veya bu kitap için oy kullanan arkadaşlarımızın iradelerine saygısızlık olacaktır.
    grup içerisinde herhangi bir kitabın eleştirisini paylaşmak, yazarlar hakkında bilgi vermek ve benzeri paylaşımlar yapmak tamamen serbesttir. belirttiğim gibi üst paragraftaki sınırlama paylaşım açısından bizim tek sınırlamamızdır.
    grubumuz güzeldir, hoştur. iyi şeyler yapmaya çalışan birbirinden değerli insanlarla doludur. sizleri de bekleriz 
  6. çok çok sıcak bir günden hepinize selamlar
    ayın sonuna geliyoruz ve artık önümüzdeki ayın anketi için öneri yapacak kişilere ulaşmaya çalışıyorum. geçtiğimiz ay üç kitap okuduk ve sanırım biraz zorlandık. kitaplar hakkındaki değerlendirme yazılarınızı bekliyoruz efendim.
    gelelim bu ayın öner yapacaklarına. sıralamaya göre @alhazen, @kitapayracıolmayanadam ve @mcarynk kitap önerisinde bulunacaklar. her ihtimale karşı sıralamada bu isimlerin altında olan @yeni1hayat, @dene yanil ve @opethian' a da mesajla ulaştım. üstteki isimlerden dönüş olmazsa yedek isimlerin önerdikleri kitabı ankete koyacağım.
    hepinizi güzel günler diliyorum. görüşmek üzereee
  7. kasım ayını kitabı için yapılan ankette sonuç şu şekildedir.
    varolmanın dayanılmaz hafifliği -- 16
    oğullar ve rencide ruhlar -- 14
    parfümün dansı -- 10
    bu sonuçlara göre eş zamanlı okumalar'ın kasım ayı kitabı milan kundera'dan varolmanın dayanılmaz hafifliği. herkes iyi okumalar diliyorum.
  8. selamlar hepinize tekrardan. ocak ayının anketi aşağıdadır. anketimiz 05.01.17'de gece yarısı sona erecektir. yalnızca bir kitap için oy kullanmanızı rica eder mutlu akşamlar dilerim. (kabul ediyorum otobüs muavini gibi oldum:) ) facebook üzerinden ankete oy veremeyen youserlar oy verdikleri kitabı buradan mesajla bana iletebilirler. onların oylarını facebooktaki ankete kaydedeceğim. sevgiler.

    şato - Franz Kafka (@pyschologist)

    büyük maymun - Will Self (@bayankahkaha)

    magnus - Sylvie Germain (@mitoz mayoz)
  9. geçen ayın kitabı olan büyük maymunlar hakkında bırakın bir tane yorum girmeyi kitabın başlığı bile açılmamış.... eş zamanlı okuyor olmanızın amacı kitabı okuduktan sonra kitap hakkında tartışmak, konuşmak, bilgi paylaşımında bulunmaktır.bunların hiçbiri olmuyorsa şovdan öteye gitmez.tabi okuyan kişi kendini kitapta bulduğu kadar geliştirdiği ile kalır ve bunu artı olarak sayabiliriz.aman ne artı be...

    bakalım bu ayın kitabı hakkında gelecek ay sözlükte kaç yorum bulacağız.
  10. eğer kitaplara yorum yazılmayacak ve tartışılmayacak ise eş zamanlı okumanın ne anlamı var ki?
    bunu lisede bir arkadaşımla yapardım. her hafta seçerdik kitap ve birimiz o hafta kitap eleştirisi/ extra bilgi vermek zorundaydı.
    insanı çok geliştiren bir şey bu "ifade etme" durumu.
    yorum yazılmayacaksa ortak kitap seçmenin anlamı yok kanımca.


    edit: whatsapp grubunuzda tartışıyor fikir beyan ediyorsanız da buraya taşımanız anlamsız. kitap seçimlerini de ordan yapabilirsiniz bence.