1. iyi niyetle ve işini doğru yapmaya çabalayan ekip. fakat,

    yeminli mali müşavirin kafasında ekmek kırdırması başlığı tamamen silindi.
    ruhsuzkozmonot 08 eki 2016 20:37

    ya bu nasıl bir ciddiyetsizliktir?

    ben tam da o başlıktaki yorumu okuyordum arkadaşım. ki bağdaş kurmuş meditatif bir trans halindeyim o sıra, kafa tam yerinde değil haliyle tam hatırlamıyorum, yerden de hafifçe yükselmişim...

    tam hayatın ve evrenin özüne ulaşıp saf enerji formuna dönüşeceğim, birden başlık uçuruldu!

    şaka şaka, geç bile kalınmıştır.

    ...


    daha bu akşam bir arkadaşıma bu mecrayı önerdim.
    biraz gezindi ve yorumunu aynen aktarıyorum :

    "troll başlığa izin verme politikasına sahip sözlük b.ku yemiş demektir, nokta. troll entelektüel ve kaliteli bile olsa derhal uçurulmalı. yoksa hiç bulaşmaya bile gerek yok."

    bunu neden paylaşıyorum? sözlüğün bu akşam dışarıdan nasıl göründüğüne dair bir fikir olması için. yani troll başlık silinmesi hakkında "geç bile kalınmıştır" derken ciddiydim, geç kalındı çünkü.

    trollse, ekşi'de buradaki bir iki tipten kat kat başarılıları var. üstelik orjinaller, çakma değil. bu şartlarda kim niye takip etsin youreads'teki tek yorumluk, koftiden trollü. gider ekşi'de takılır zaten.

    fakat dikkati troll çeker, nitelikli bilgi arka planda kalır. bu böyledir.

    ha, yanlış anlaşılmasın, ben gerçekten iyi bir yazar değilim. bunu youreads'teki nitelikli yazarlar hakkında söyledim ama en azından trollük yapmaya çabalamıyorum.

    olan sadece emek verip buraya birikimini yığan insana olur. o da bir süre takılır, sonra çeker gider zaten.

    sevgiler.

    edit.

    edit 2 : editlenmiş haliyle, yanlış anlamayı önlemek adına tanım faslını tekrar elden geçirdim.
  2. erkek dediğin kamyon gibi olacak başlığı tamamen silindi.
    ruhsuzkozmonot 27 Eki 2016 16:03

    Bahsedilen haber şudur. Burda bir haber kanalı var mı? Var. Bahsedilen açıklama haber değeri taşıyor mu? Taşıyor.
    Kurala aykırı bir durum var mı ? Yok.

    Eee o zaman neye dayanarak bu siliniyor cidden anlamıyorum. Moderasyon birimi resmen keyfiyetine göre iş yapıp ego tatmini yapıyor. Madem haber açmak yasak kapatın haber kanalını ne diye açık duruyor. Sorsan özgürlükçü bir yer ama.
    *yorumda da kurallara aykırı bir durum yoktu.
  3. erkek dediğin kamyon gibi olacak başlığı silinmesine şaşırmadım.

    tek yorum yazılıydı yamulmuyorsam o da ciddi qızlar eqlesin nitelikli yorumdu.o yorumda yazar kendisinden bahsetmiş işte. (bkz: basmışım amino asidi taş gibiyim) ha yorumu beğendim fakat sıradan ekşi entry'si bana göre.

    azından mı öpmüş tepkisi verecek olayları haber diye taşıyorsunuz sonra moderasyona sarıyorsunuz. güzel makaraymış canım benim.

    bu olayda tamamen badboy haklı. ben onun tarafındayım
  4. taraflı davranan moderasyondur.
    (#174243) numaralı yorumunuz moderasyon tarafından şu gerekçe ile silindi:
    kural 2

    kural 2 dahilinde silinmeyen entryler kabak gibi ortada duruyor.
  5. önce hevesli bir yazar gelip yeni bir başlık açıyor, ilk yorumu giriyor ve olaylar gelişiyor:
    * başlığı gören "abi" kanalını değiştiriyor,
    *sonra "kozmonot" başlığın fazlaca uzun olduğunu düşünüp kısaltıyor,
    *sonra "abi" değişen başlığın daha önceden açılan başka bir başlığa benzediğini düşünüp yorumu oraya taşıyor.

    sonuçta sizin fok balıklarıyla ilgili yorumunuz abd'nin tarım dışı istihdam verisi başlığına taşınmış oluyor.

    peki sonra ne mi oluyor? hevesli bir yazar gelip yeni bir başlık açıyor...
  6. yazıldı mı bilmiyorm ama yorumların kaçıncı sayfasında olduğumuzla birlite toplam kaç sayfa yorum yapıldığını da görebilsek keşke.
    beni en çok bu yoruyor.
  7. sevgili arkadaşlar, dedikodu üretim merkezine cevap veriyorum tamam ama bir yerde durmamız gerekiyor. çünkü sıkıldım muhabbetten sarmıyor.

    moderasyona henüz kimse dahil olmadı. dünkü sikayetler üzerine zamanında kendi eklediğim modları gözden geçirdim. siteye uğramayan ya da gidik olan arkadaşlarda yetki bulunması gereksizdi aldım. siteye uğrayıp işlem yapmayan shaman ve ceybey için de bi konuşup görüşmek üzere yetki azaltımı yaptım. bunlar benim sorumluluk alanımdaki işlemler. yeni gelecek modlar, bu yıl en çok mod işlemini ruhsuzkozmonot yaptığı için onunla görüşecekti. değişen bir şey yok, işi anlatacak olan da takip edecek olan da kendisi ben yetki veremem bu koşullarda.

    ayrıca verguzbay ve birkaç arkadaşın önerisi ile müzik ve video kanallarında moderator ihtiyacını konuştuk ve bu kanallarda en çok paylaşımda bulunan, en çok ilgilenen arkadaşlara teklif yapmaya karar verdik. daha önce siteyi sabote ettiği için yasaklanan, facebook instagram hesaplarını alıp iyi yönetemeyen ve ilgili kanallarda paylaşımı çok az olan ve ekiple uyum içinde olacağı şüpheli olan birine yetki vermeyi uygun bulmadık. had safhada olan moderasyon sorunu nedir hala anlamadım. birini mod yapmadık, sabote edeni markaja aldık, birinin kural ihlali olan yorumunu sildik bunun adı yönetim sıkıntısı oldu galiba. toplasan 3 ya da 5 mod hatası çıkar bu sitede onlar da süreklilik arz etmiyor ve hata kabul edilip tekrarlanmıyor.
    abi
  8. bazı youser'lar var ki çok güzel ifade edebiliyorlar yazdıkları şeyi, bazısı sarkastik yaklaşımlarıyla tebessüm ettiriyor ama kimse muhteşem değil.

    ben bile.
  9. bol bol ad hominem yapan dayatmacı mod.