1. bjk logolu çakmak koleksiyonum vardı benim de. vardı diyorum zira hepsini dağıttım. ama yanlış anlaşılmasın, iyilik sever bir insan olduğumdan dağıtmadım onları. sadece fazla uzatmamak lazım böyle şeyleri, gerektiğinde kopabilmek lazım.

    koleksiyon oluşturmak vesaire, böyle alışkanlıklar benim için bir mola. mesela bjk'yi tutarım ben. ama fanatik olduğumdan değil. sadece rahatlamak için yapıyorum bunu. ön yargı oluşturmak için, diğer takımları ötekileştirip sanal bir aidiyet oluşturmak için. zaten bütün aidiyetler sanal, kurgu, dekor değil midir?

    koleksiyonlar, takım tutmalar, sınıfsal çatışmalar, dini ve milli ayrımlar, pazartesinden nefret edip cuma akşamını yüceltmeler, yaz aylarını anlamsız bulup kış aylarına bayılmalar, edebiyat yapacağım diye sabah saatlerini itin götüne sokup gece kendi gerçekliğini bulmalar vesaire...

    aslında sandığımızdan çok koleksiyonumuz var.

    olması da mantıklı olmasa bile makuldür. hepimiz insanız ne de olsa, yaşamak için zavallılaşmaya ihtiyacımız var. ama önemli olan gerektiği zaman aidiyet hissettiğimiz zamanlardan, mekanlardan, fikirlerden, eşyalardan, insanlardan kopabilmek için gereken iradeyi koruyabilmek.
  2. ben silinen yorum koleksiyonu yapıyorum. anadolu çomarının fazla olduğu yerde silinen yorum da fazla oluyor.
  3. beyblade koleksiyonum vardı annem bir yere kaldırıp nere koyduğunu unutana dek. çok arasam da bulamadım sonra. ah ah..
    kuz
  4. icraya verilmiş borçlarımın üzerinde gelen posta pulları. bakalım daha ne kadar batabileceğim.
  5. kartpostal ve pul koleksiyonculugu yapiyorum bir on yil kadardir ayni sekilde mektup arkadaslarimin gecmiste yazmis olduklari mektuplari, gonderdikleri kucuk hediyelikleri de yil sirasina gore biriktirir saklarim. coplukte ve gecmiste yasiyor gibi hissetsem de kendimi cogu zaman, sanirim hayatim boyunca yapmaya devam edecegim tek ugras bu diyebilirim.
  6. kendime göre hatırı sayılır bir yabancı dizi ve film arşivine sahibim.

    573 adet yabancı film (seri filmlerin her bir serisi dahil)
    49 adet yabancı dizi (bir kısmı bitmiş, bir kısmı devam etmekte olan)

    arşiv her geçen gün büyümeye devam ediyor.
  7. ıhım, istifçiniz konuşuyor.
    küçüklükten beri alışkanlığım olan koleksiyon yapmam hala devam etmekte. çok farklı şeyler biriktirmişliğim var hatta bazılarını kaybettim nerede bilmiyorum. hatırladıklarımı yazayım.
    - madeni para koleksiyonum
    - alfabedeki bütün harflerin farklı gazete, dergi vs.lerden kestiğim koleksiyon (kolaj için)
    - film kesitleri (screenshots)
    - love is.. sakız kağıtları (hala biriktiriyorum)
    - doğal taş koleksiyonum
    - gittiğim kafelerdeki küp şeker ambalajları
    - kahve ambalajları
    .
    .
    .
    evet. garip olduğum bir başka konu. birisi bu istifçiliğim hakkında "ne kadar gereksiz" demişti. sanırım biraz haklı.
  8. ergenlik dönemimin verdiği tribüncülük zamanlarımdan kalan 20-25 tane atkım var.
    çok şükür,arkadaşların doğum günleri sayesinde gün geçtikçe azalıyor.
    eale
  9. küçükken kart ve taso koleksiyonum vardı. pokemon, digimon, yu-gi-oh! gibi birçok çeşitte elimde kart ve taso vardı. toplam hacimleri yaklaşık 4 ayakkabı kutusu büyüklüğündeydi.
    annemin baskıları sonucu bir arkadaşıma vermek zorunda kalmıştım oda duyduğuma göre 1, 2 ay sora çöpe atmış. belki 4, 5 yaşımdan beri seri biriktiriyordum ki tam olarak ne zaman başladığımı bile hatırlamıyorum o kadar birikimin çöpe gitmesine o zamanlar canım çok sıkılmıştı. o günden sonra bir şeyin koleksiyonunu yapmadım zaten.
  10. kar küresi ve ayraç koleksiyonum var :)