1. malum şahsın başkanlık sistemini getirmek, ülkenin ağzına iyice sıçmak, kendini kahraman ilan etmek ve sonrasında tamamen bir şeriat darbesi vurmak için kendi kendine yapıp kendi kendine püskürttüğünü, bastırdığını iddia ettiği darbe girişimidir.

    ülkenin dünkü halinde müezzinlerin, binali yıldırım'ın, erdoğan'ın gazına gelip de sokaklara dökülerek tekbir çeken adamın aklından şüphe ederim. hatta şüphe de etmem, o insanın zeka seviyesi ve siyasi bilgisi zaten ortadadır.

    benim buradan mecra ismi vermem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bir başka sözlük platformunda bir arkadaş yazı yazmış, açın onu okuyun. dün gece trt ekranlarında belki yüz kere spiker tijen karaş'ın okuduğu darbe bildirisini hep birlikte dinledik. her iki cümleden bir tanesi atatürk'e, laikliğe yönelikti. burada anlatılmak istenen şey çok bariz. "atatürk, atatürkçüler, laiklik isteyenler haindir, darbecidir. güvenliğimize hasar verirler". sonra ne oldu? sokağa dökülen çomarlar son ses tekbir getirmeye, askeri linç etmeye başladı. yirmi yaşında çocuk lan, burada neredeyse hepimizden küçük yaşta insanlar, "bize tatbikat var dediler, ne oluyor abi bana da anlatın" diye polis sorgusunda şok geçiren insanlar. çomarlar allahuekber nidaları eşliğinde sokağa indiklerinde başlarındaki paranoyak gibi onlar da kendilerini kahraman ilan etti. hem de yirmi yaşında gencecik, pırıl pırıl bir erin boğazını bıçakla keserek. peki, güya atatürkçüler tarafından yapılan bu darbe hükumete yönelikse, hükumetten ve ak partiden birine nasıl hiçbir şey olmadı? neden onlarca polis, asker ölürken onlardan birinin burnu bile kanamadı? tayyibin kaldığı yere saldırı haberi neden tayyip marmaristen ayrıldıktan sonra geldi? sen hükumete darbe yap, ama hükumetten hiç kimseye dokunma. inanmak için çok salak olmak gerekir, üzgünüm.

    herkes akşam yemeğini yemiş, belki de televizyon karşısında çayını içiyor. birden darbe haberi geliyor. gerçek bir askeri darbe tüm ülke uyanıkken mi yapılır? darbenin hedefinde olan kişilerin uykudayken, bilinçlerinin en kapalı olduğu anda kaldırılıp götürülmeleri darbeci mantığıyla daha akla yatkın değil midir? her şeye gücü yeten tayyip, madem darbe girişimi sırasında da elin kolun her şeye uzandı ve tüm baskınları kısa sürede kontrol altına aldın, her şeye yayın yasağı getirirken neden biz olan bitenlerin tümünü dün akşamdan beri saniyesi saniyesine takip edebiliyoruz?

    sizin karşınızda salak mı var diyecek oluyorum fakat dün gece ışid şalvarlarıyla, iğrenç sakallarıyla sokağa dökülen yaratıklar aklıma gelince susuyorum. evet, sizin karşınızda salak var. sizin muhalefet liderleriniz bile sizin bu iğrenç ve kanlı oyununuza inandı, dört parti birlik olup insanları sokağa döktünüz. halkını çok seven tayyip, "bunlar vatan hani, bunlar içimizdeki urdur" diyip katil ilan ettiği askerin karşısına halkı çıkarmak, halkı vurdurmak, askerle halkı karşı karşıya getirmek istedi.

    bu ülkede maalesef ki hepimiz kafayı yemiş durumdayız. artık cidden diyecek hiçbir şey yok. tayyibin başkanlığı çok yakındır. ha, ondan sonra ne mi olacak? bir gece gerçekten ama gerçekten bir darbe yapılacak ve bu darbe şeriat darbesi olacak. bunlar bize hiç uzak şeyler değil. imkanı olup da bu ülkede duran insanın bir tahtası eksiktir. gidin kendinizi bunca manyağın arasından kurtarın, çoluğunuzu çocuğunuzu 20 yaşındaki gençlerin boğazının kesilip köprüden atıldığı ülkelerde değil, gerçekten medeni, huzurlu ülkelerde büyütün.

    son olarak da şunu söyleyeyim ki bu sahte darbe girişimi amacına ulaşmıştır. şu anda ülkenin büyük bir bölümü askerin ve kemalistlerin darbeci olduğuna, laikliğin halk için zararlı bir şey olduğuna, tayyibin ve emrindeki polislerin ise gerçek halk kahramanları olduğuna inanıyor. umarım bu uykudan bir an önce uyanabiliriz zira şu yaşadıklarımızın kabus olmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

    sağlıcakla kalın...

mesaj gönder