1. efes : şişko efes nostaljik bira. ağırdır, göbeğe çalışır, genelde büyüklerle içilir, şişesi para eder. alkol oranı %5. dark'ı var bir de malum onun % 6,1. extrası %7,5-8.

    gusta, efes'in çıkardığı buğday birasıdır. sevemedim.

    miller : biraz pahalı, hafif, şişirmez, yazlık yerlerde ara atımlar, kafa yapması güçtür. içine bir limon dilimi ile soğuk servis ediniz. abd birası. alkol oranı %4,7.^:itzmilırtaym.^

    leffe : epey pahalı, blonde'sinin içimi kolay ve tadımı güzeldir. şişko efes gibi şişirmez, devamlı yoldaş olamaz, alkol oranı biraz daha fazla. belçika birası.

    bomonti : fiyatı, şişko efese nazaran şişirme ve tadımı dolayısıyla mekanların tercih edilen birası, filtresizi candır. her ortama gider. ikamesi efes malt.

    tuborg gold : yüzde yüz malt.^:reklam gibi oldu^ bomonti ile yarışır. biralar arası değişiklik yapılmaması önemli, tuborg'la başladıysan tuborg ile devam gibi. danimarka birası. alkol oranı %5.

    tuborg green : artık üretilmiyor ama benim için efsanedir. sorunun benim için cevabı. mazin kalbimde bir yaradır.

    tuborg special : nam-ı diyar kırmızı tuborg. extra ile birlikte bir diğer hatırlanamayan anıların müsebbibi. tadını sevmem. sanırım vodkalı hafiften. alkol oranı %7,5.

    budweiser
    : pahalı, 33'lük fiyatına iki tane tuborg ya da bomonti alınabilir. kalorisi düşük yağ yok. içimi kolay tadımı güzeldir. devamlı birliktelik zordur. abd birası.

    guinness: gene pahalı ama içimi kolay ve tadımı güzeldir. leffe'yi tercih ederim gene de. irlanda birası.

    heineken : bir diğer lager bira. fena değil. içimi, tadımı orta kalite. hollanda birası. ikamesi alman birası becks.

    carlsberg : normalde danimarka birası 2000'li yıllardan beri türkiye'de üretiliyor ondan dolayı nispeten fiyatı iyi. bence bir numarası yok, yoklukta gider.

    hoegaarden : beyaz tarihi bira. beyaz etle filan daha uyumlu. alkol oranı farklı çeşitleri var. belçika birası.

    corona :
    hafif, sarıgillerden bira. limon ister, miller ile ikame edilebilir. meksika birası.

    skol : darlıkların yoldaşı, litrelik, cepken delikken ev işi. ^:skol, iskandinav dillerinde şerefe demekmiş bu arada^

mesaj gönder