1. bu ülkenin tek ve esas problemi cahilliktir.

    ülke toprakları içerisinde yaşayan vatandaşların çok büyük bir bölümü sistematik olarak kapital ülkeler tarafından cahil bırakılmış ve düşünme güdüleri ellerinden alınmıştır.

    hiç bir etnik grubu tezimden ayrı tutmuyorum. ülke içerisinden yaşayan tüm etnik gruplar öyle yada böyle bir takım ayrıştırmalara maruz kalmaya devam edeceklerdir.

    türklerin ve kürtlerin birbirleri ile bir sorunu olduğunu kabul etmiyorum. türklerin ve kürtlerin sorunu pkk ve gelişmiş ülkelerdir.

    üniversite yıllarımda çok konuştum çok anlattım sonra fark ettim ki konuşmak sorunu çözmüyor. toplumları konuşarak yönlendirmek çok zor, ülke ve toplumların menfaati için yapılması gereken tek şey bizden sonraki nesili çok iyi eğitmek.

    tüketen toplumlar, üreten toplumlar tarafından yönetilir. hızlı bir şekilde tüketim toplumundan üretim toplumuna geçmemiz gerekir. ancak bu şekilde bir kaç nesil sonra ülkemizi demokratik, insan haklarına saygılı ve güçlü bir ülke haline getirebiliriz.

    türk olsun kürt olsun boş konuşmalar bizi bir yere götürmez, artık konuşmak yerine çağdaşlık ve uygarlık yolunda ciddi adımlar atmamız gerekiyor, bu adımlar silahla değil ancak kitap ve kalemle atılabilir.

mesaj gönder