1. ben iş veren olsam almazdım hiçbir yeni mühendisi. olum enayi miyim lan? alemin salağı ben miyim?
    mal mıyım milletin eğitemediği mühendisi ben eğitiyim?
    niye bir de fazla para veriyim? vasıfsız eleman lan, türkiye'de mezun olan mühendislerin çoğu vasıfsız. iki ingilizce kelimeyi yanyana getiremeyenler var. yeni bir şey gördüğünde uzaylı görmüşe dönenler var. c'nin printf'ini görmemiş bilgisayar mühendisleri var.

    işveren olsam neden 2000 para veriyim bunlara?
    sen almanya seviyesinde mühendislik eğitimi alma ya da kendine hiçbir artı katma, sonra gel bana 5k maaş ver.

    vermem lan, benim değil mi olm para vermiycem. ıııh ıııh vermiycem.


    edit akbayram: lütfen herkes bir dakikalığına pezevenk olduğunu düşünebilir mi?
    evet kardeşim şuan bunu okuyorsun ve pezevenksin, 1 dakikalığına çok değil. asgdshjadad

    sen mühendislik okumuşsun, tıp okumuşsun 6-7 yılını vermişsin bir meslek sahibi olabilmek için. pipon falan var, arada starbucks'da kahve kitap yapıyorsun. fularını takıp buraya geliyorsun takılıyorsun burada.

    sorum şu. pezevenklik yapabilir misin? düşün bakalım bir dakika düşün, her şeyi bırakıp ben pezevenk oluyorum arkadaş diyebilir misin? lan o kadar okul okudun. kitap bitirdin. fuların var yahu. dünyanın en boktan mesleği, yapamayacak mısın? düşünüyorsun şuan "bir pezevenkte olan özellikler bende var mı?"

    yok lan yok düşünme. belki badboy'da vardır o istisna hehefjdhhjasdhjas

    tabii ki yapamazsın. kolay mı lan bilmediğin bir işte bir anda uzman olmak? kasiyer, temizlik işçisi, taksici, şef olamayacağın gibi.
    bir anda olamayacaksın en azından. önce işe girip tecrübe kasman gerek. insanlar anasının karnından pezevenk olarak çıkmıyor malesef.(*:swh)

    demek istediğim; meslekleri küçümsemek yerine, insanlar seçtikleri meslekte daha kalifiye olabilmek için uğraşmalılar. mesela nusret. kasap diye beğenmezsiniz. beğenmeyen at kafalılara söylüyorum eğer varsa burada. sen tıp okumuş olabilirsin ama mesleğinde onun kadar başarılı değilsin. o işini yüzde 90 iyi biliyor ve sen yüzde 30'un ile kendini büyük görüyorsun. önemli olan iş değil; işim dediğin işte kendini ne kadar uzmanlaştırdığındır.
    ona göre para alıyorsun.

    ne kadar iyi pezevenksin? o kadar para. ne kadar iyi mühendissin? o kadar para.
    parayı belirleyen mesleğin kalitesi değil; insanın kalitesi.
    mesleğin kalitesinin değiştirdiği şeyler, statü ve o işte kazanabileceğin maksimum - minimum para. pezevenkliği hor görmeyelim lütfen.(*:swh)

mesaj gönder