1. elon musk'a bir yönden saygı duyuyorum, bir yandan gıcık oldum.

    saygı duyuyorum cunku su an butun dunya onu konusuyor. bu sayede henuz ortaya somut bır sey koyamadıgı için homurdananların sesi bu uğultu arasında duyulmaz hale geldi. bu daha çok yatırımcı ve elindeki hisselerin değerinin artması demek.

    gıcık oldum çünkü marsın yörüngesine portakal oturtmakla tesla oturtmak arasında bir fark yok. marsın yörüngesine oturan tesla arabayla gezegenler arası seyahatın temeli atılıyora varan yorumlar okudum ki o araba gitmiyor yörüngede dönüp duracak. dahası daha önce insan eliyle gezegenlerin ya da uydularının yörüngelerine oturtulan cisimler veri toplamak gibi bir işe yarıyordu. ki bu bile uzayı kirletiyoruz diye eleştiriliyordu. tesla yörüngede durup dönen bir araba. dediğim gibi ne olduğu hiç önemli değil. uzayda dönen işlevsel olmayan bir çöp kısaca.

    roketlerin planlanan yere iniş yapması bu kadar heyecan vericiyse bunu nasa ilk defa 2005 te yani 13 yıl önce olmak üzere defalarca yaptı.

    her ne kadar musk'ın arkasında amerikan devletinin ve hatta istihbarat örgütlerinin olduğu komplo teorileri uzun süredir dolaşımda olsa da bu işi bu ölçekte ilk defa borsaya kote bir özel şirketin yapmasıysa tabii ki heyecan verici. yani devletler eliyle değil yatırımcılarına dağıtmak üzere kar etmek isteyen bir şirketçe yapılıyor bu iş. yani hür teşebbüs, girişimcilik vs vs.

    ekleme: o değil de görev başarısız olmuş. tesla marsın yörüngesine oturmamış. uzayda dolanıyor öyle.

mesaj gönder