• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (9.00)
game of thrones
game of thrones george r.r. martin'in çok satan romanından uyarlanan yeni bir hbo dizisi. yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. ihanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasında karanlık diyarları zapt eden kadim duvara kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyor idi. krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'demir taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşurlar.
  1. s5e8 itibariyle

    !---- spoiler ----!

    - tyrion ve khaleesinin buluşması,mormontun çukura girişi ve sanırım en önemlisi khaleesinin varyse olan bakış açısının değişecek olmasının da düğünle birleşmesiyle meerenin havası yavaştan değişmeye başlayacak.

    - sansanın,reeki tekrar theon yapıp kaçırma ihtimali kanaatimce bulunmakta.zaten kitaptan farklı bir çizgiye dönmesi sebebiyle olayların kabuk değiştireceği aşikardı ancak ramsay faktörü hala kafa karıştırmıyor değil.

    -aryanın yolu hiçkimse olmaktan başka biri olmaya zaten evrilmişti.bu bölümde gerek jaquenle konuşması,gerek denizciyle olan tanışması hemen hemen kitapla paralel ilerliyor.kendisine en büyük saygı,sevgi,destek mesajlarımı iletiyorum.valar morghulis.

    -inanç kitapta olduğu gibi cerseiyi anadan üryan kingslandingte yürütecek o artık anlaşıldı ancak jaime naptı,cersei toparlanırsa nolur,kitaptan farkları ve yeni kitaptaki durum ne olacak izleyip göreceğiz.

    -işin en baba kısmı olan kuzeye geldik artık.en baştan söylüyorum benim için azor ahai jon snowdan başkası olamaz ve lyanna stark <3 rheagar targaryen meyvesi olduğuna ak gezenle bakışmasında iyice kanaat getirdim.hem boş yere mi songs of ice and fire bunun adı ? tabi valyria steel nasıl dragonglass oldu onu bende bilmiyorum.

    bitti

    !---- spoiler ----!

mesaj gönder