1. ucuz dergi. fiyatı değil ama kendisi.

    bugün gördüm mayıs-haziran sayısını. kapağında sabahattin ali'nin hoş bir illüstrasyonu vardı, o haliyle içeriğinin özel olacağını düşündürdü. bir de iki ayda bir çıkıyormuş emin gibiydim içeriğinin özel olacağından. paketini açtığımda kazım koyuncu posterini fark ettim ve mutlulukla okumaya başladım. sabahattin ali üzerine hazırlanmış ilk kısım çizgisinde ilerleseydi dergi hakkında bir eleştirim olmazdı ama olumlu yorumum da olmazdı. her neyse malum alıntı sayfasına iki deneme ve öykü sayfalarını okuyarak ulaştım ve beynimden vurulmuşa dönmedim; vuruldum.

    ilk alıntı, aşık veysel'den olduğu iddia edilen alıntı şuydu:
    " benim sana verebileceğim çok bir şey yok
    aslında...
    çay var içersen?
    ben var seversen?
    yol var gidersen?"

    bu alıntıyı daha önce sosyal medya üzerinde görmüştüm, sıradan yalan alıntılardan biri. (inanılmaz yalan alıntılar var, haliyle bu çok sıradan.) dergiyi okumayı bıraktım ve ekşi beye sordum. oradaki yazarlar da bahsettiğimden bahsetmişler. hatta kafkaokur malum alıntı sayfası için özür dilemiş. bu özür kendi üzerilerine sürdükleri lekeyi temizlemez.

    başta söylediğim gibi dergi içeriği ucuz, sadece illüstrasyon ilgilileri iki ayda bir satın alsalar bir şey kaybetmezler. gerçekten iyi örnekler görme ihtimalleri var.

mesaj gönder