1. ilgili giriyi #60441 baştan sona okudum. çoğunlukla katıldığım bir giri olmuş.

    kısaca katılmadıklarımdan bahsedeyim. spor başlıkları ile ilgili kısma katılmıyorum. şu an için bir anlam ifade etmiyor belki bu başlıklar. ancak; bundan 10-15 yıl sonra, arama motoruna "...tarih ...spor-...spor maçı" yazıldığında, youreads'in ilgili başlığı çıkacaktır. tarihe youserlar tarafından düşülen notlar çıkacaktır. aynı doğrultuda; ...tarih ...açıklaması gibi bir başlık da aynı amaca hizmet edecektir.

    bir sözlüğün kalitesini başlığın içine yazılan giriler ortaya koyar. ...tarih ...maçı başlığına "soktuk, sapladık" gibi giriler yazılırsa; kaçınılmaz son olur (bkz: ekşi sözlük) . o maç ile ilgili gerçekten sportmence giriler yazılırsa "takımın faydalıları: ... zararlıları: ..." gibi; işte o zaman gerçek kalite ortaya çıkar.

    "...tarih ...açıklaması" başlığı altına "bi tarafımla güldüğüm açıklamadır ahahaha" gibi bir giri yazılırsa; bittabii kaçınılmaz son olur (bkz: ekşi sözlük) . siyasi görüşünü belli etmeden, objektif bir giri yazılırsa "açıklamalara katılıyorum; çünkü ... sebepler gayet mantıklıdır" ya da "katılmıyorum; çünkü ... sebepler amaca hizmet etmemektedir" şeklinde bir giri, kaliteyi ortaya koyacaktır. ayrıca belirtmek gerekir ki; habere ilişkin kaynağı tek bir siteden değil; birkaç farklı görüşten siteden konulursa, bu da kaliteyi ortaya koyacaktır.

    edit: 7 mart 2016 beşiktaş-eskişehirspor maçının devre arasında katılmadığım noktalara ekleme yapmak istedim. "yabancı dizi izleyeceklere tavsiyeler" gibi faydalı olabilecek başlıkları destekliyorum (buradan "cemaatçi kızla yemeğe çıkacaklara tavsiyeler" gibi başlıkları desteklediğim manası çıkmasın). etrafında yabancı dizi izleyip, o dizi hakkında konuşan birçok insan vardır, benim gibi. bir heves "ben de yabancı dizi izlemek istiyorum; ama ne anlarım ki ben hangisi iyi hangisi kötü" diyenler olacaktır. bu kişilerin arama motoruna "hangi yabancı dizi izlenir" yazması akabinde, youreads'te ilgili başlık çıkacak karşısına ve tavsiyelere bakabilecektir. hatta; bu şekilde bir başlık altındaki giriler "tarihe düşülen notlar" olarak değerlendirilebilecektir. günümüzden 40 yıl önce bu şekilde bir uygulama olsaydı; o dönemin insanlarının nelerle eğlendiğini, nelere güldüğünü, o dönemin sosyal yapısını çok net anlayabilirdik, değil mi?

    edit 2: daha net ifade etmek gerekirse; yönetimin küfür (savunma sınırları içerisinde olanlar, aktarılanlar sansürlenerek verilmelidir), holiganizm, ırkçılık, cinsiyet ayrımcılığı vs. kaliteyi düşüren her türlü girişime engel olması gerekmektedir. "ilk buluşmada veren kız", "türk kezbanları" gibi başlıklar kaliteyi (bkz: ekşi sözlük) seviyesine indirgeyecektir.

    amaçsız başlıklara da engel olunmalıdır. "5 aylık erkek arkadaşımın hediye terbiyesi" gibi manası olmayan başlıklar, bizi kaçınılmaz sona (bkz: ekşi sözlük) doğru götürecektir. aynı doğrultuda "...tarih ...rezaleti" gibi başlıklar da engellenmelidir. girersin sıkıntı yaşadığın firmanın başlığına, yaşadığın sorunu özet geçer ve neden tercih edilmemesi gerektiğini anlatırsın adabıyla.

    sözlük tarzı sitelerin, yazarlar açısından bir "günlük"; toplum açısından bir "zaman kapsülü" niteliği göz önünde bulundurulmalıdır.

    sondan bir önceki sözlerim siz değerli yazarlara. aranızda mobil uygulama yapmayı bilenler vardır muhakkak. allah rızası için birisi yapsın hayrına, şöyle şükela reader gibi reklamsız, zarif bir uygulama. isim önerisi de benden olsun "youreader"^:swh^.

    son sözlerim de yönetime. herkesten para toplamak yerine; üst tarafa küçük bir reklam alınabilir yahut üyelik cüzi bir aidata dönüştürülebilir. ben paypal gibi sitelere kredi kartı bilgilerimi vermek istemiyorum. güvenlidir veya değildir; sadece istemiyorum. hatta @abi'ye mesaj attım bu konu ile ilgili, iban no gönderilmesi için. mesajlaşma sistemi sanırım çalışmıyor henüz.

    eyyorlamam bu kadar.

mesaj gönder