• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.09)
kötü kedi şerafettin - mehmet kurtuluş
sıradan bir mart sabahı şerafettin, kadim dostları fare rıza ve martı rıfkı ile akşam için mangal hazırlığı yapmaktadır. ancak gün içinde başına gelmedik kalmaz, babası tonguç tarafından evden kovulacak, düşmanlarının saldırısına uğrayacak, baba olduğunu öğrenecek, ilk kez aşık olacak ve başına bir sürü olay gelecektir. yine de bütün bunlar olurken akşam o mangalı yapmaya kararlıdır.
(sinemalar.com/film/231842)
  1. muhteşem bir çizgi roman serisinin, olağanüstü bir animasyonla birleşmesi maalesef oldukça zayıf bir senaryo yüzünden dibe çekilmiş. koskoca kötü kedi şerafettin serisinden çıkara çıkara bu senaryoyu çıkarmaları 'en iyi uyarlama senaryo oskarı' nın de ne kadar önemli bir branş olduğunu bir kez daha gösteriyor.

    ben yine de filmi çok beğendim. sadece türkiye'de animasyon adına çığır açmasından değil, bu animasyonu pixar dahi yapmış olsa (pixar'ın yaptığı ne varsa izlemiş biri olarak) bu filme böyle yapılırdı helal olsun derdim. ama işte senaryo... film önce hikayedir, sonra görüntüdür, sestir, oyunculuktur. elbette kötü bir oyunculuk, görüntü de bir filmi rahatça heba edebilir ama elinde yılların şerafettin'i varken bu kadar zayıf ve klişe dolu bir hikaye ortaya çıkarınca, 1. sınıf animasyon, seslendirme, yönetmenlik vs. bile olsa maalesef sonuç bu oldu. yine de benim için tekrar tekrar izlenecek şahane bir filmdir.
    cre

mesaj gönder