1. 6. ve 7. maddenin upgrade edilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

    6. maddenin gerekli olduğu fikrine sahip olsam da gerekli sansür konularak mizahi amaçlı (hakaret amaçlı değil) kullanılabileceği kanaatindeyim. zaten hakaret amacı güdüldüğünde diğer maddelere ters düşmektedir. ancak arkadaş arasında bir diyalog anlatırken de o konuşma küfürlü ise, gerekli sansürleri koyarak ya da aşırıya kaçmadan yazılabilir bence.

    örneğin: (biraz fazla sansürledim bunlar azaltılabilir)
    - oğlum ne yaptın sen
    - sana mı soracam y..aam.
    - sus s..erim. senden bi b.k^:bok küfür değil ama benim tercihim böyle yazmak^ olmaz.

    mesela bu diyalog başka şekilde aktarılamaz. bir de başlık konusunda tabi ki sansür olmaz. (bkz: ya yok ali sami) iyi bir örnek.

    bir diğer madde olan 7. maddenin bir zararı olmayacak şekilde ironi yapma, dalga geçme ve kafadan sıkma özgürlüğünü engellememesi gerektiğini düşünmekteyim. zaten ironi yapan, ironiyi anlayanlar tarafından anlaşılma amacı güdeceğinden o şekilde yorum yapacaktır. ya da doğrudan dalga geçme, alaya alma da yorumun bir parçası olarak renk katacağı düşüncesindeyim. tabi ki yine burada da hakaret olmaması gerektiği konusunda ve istismar edilmemesi konusunda hemfikirim. ancak ironi bile yapamadan sadece doğruların yazılacağı bir yer sıkıcı hale gelecektir. yaratıcılığı öldürecektir.

mesaj gönder