1. erdal beşikçioğlu'nun , eşinin ve yine behzat ç'den tanıdığımız şule'nin, akbabanın oynadığı oyundur deyip tanımımızı yapalım evvela.

    oyun zorlu'nun az ilerisinde sayılır yürüyerek 15 dakika tutmuyor. erdal beşikçioğlu'nun kendi tiyatrosunda sahneleniyor. bilet fiyatları pahalı. 50 lira. oyun ispanya iç savaşı esnasında işkence gören bir grubu anlatıyor.

    psikolojik işkencenin mi daha ağır, fiziksel işkencenin mi daha ağır olduğunu, egonun mu davanın mı bir şeyi söyletmediğini, canciğer yoldaş olanların zorluklarda esas kötülüğü birbirlerine yapabilecekleri gibi konulara değiniyor. oyun inanılmaz gerilimli inanılmaz korkunç boyutta. ruhunuz sıkılıyor adeta izlerken. oyunculuk muazzam. lakin oyun bittiğinde alkışlayamıyorsunuz bile. ciddi manada izlerken ruhunuz sıkılıyor.

    tiyatro tutkunuysanız gidin ama diğer türlü sevmeme olasılığınız var zira oyunun metninin vermek istediğini alamayabiliyorsunuz. klasik kötü adamlar, iyilere işkence ediyor gibi bir şey düşünüp, oyundan soğuyabiliyorsunuz.

mesaj gönder