1. rpg oyun türünün bir çok alt dalı vardır.bunlar jrpg-wrpg . jrpg :japanese role-playing games açılımıdır. jrpglerin bir çoğu lineerdirler. karakter yaratımı ve japon kültürüyle harmanlanmıştır. daha canlı ve haya gücüne dayanan evrenleri mevcuttur.bu kategoriye giren oyunlar :
    (bkz: final fantasy)
    (bkz: dragons dogma)
    (bkz: xenoblade)
    wrpg ise western role-playing olarak geçer . batı tarzı rpgler girmektedir. oyunların bir çoğu daha gerçekçi bir hikayeye sahiptir. yaptığınız seçimler ve sonuçları buna ek olarak keşfetme üzerine odaklıdır. bunlar
    (bkz: mass effect)
    (bkz: fallout3)
    (bkz: the witcher 3 wild hunt)
    buna ek olarak turn-based ( sıra tabanlı) rpglerde mevcuttur.bu sıra tabanlı rpglerde hamleler sıralı yapılmaktadır. taktik ve stratejiye dayalıdır. her karakteri özenle seçip ,yerleştirebilirsiniz. satranç gibidir. örnek :
    (bkz: might & magic)
    (bkz: xcom: enemy unknown)
    (bkz: final fantasy)
    birde action role-playing oyunları vardır. burda hareketleri ve ya saldırıyı siz yönetmektesiniz. 4 ve 6 . örnekler bu kategoriye dahildir.
    buna ek olarak isometric rpglerde mevcuttur. kısacası " yokardan bahmalı " oyunlardır. ör:
    (bkz: diablo)
    (bkz: baldur's gate)
    buna ek olarak masa oyunlarıda vardır.
    (bkz: dungeons & dragons)
    rpg masa oyunları kültürü türkiye'de mevcuttur. ancak biraz tuzlu olabiliyor .denemek isteyenler bu simulatorde bulabilirler. ( almadan önce biraz araştırın derim)
    (bkz: tabletop simulator)
    edit: şimdilik yazacaklarım bu kadar ama geliştiricem .
    qqdn

mesaj gönder