1. baştan aşağı skandal bir olay.

    annenin oğlunu şikayet etmemesi gibi bir durum söz konusu hatta; yani kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir durum.

    evet bu tip olaylar avrupa'da veya dünyanın bir çok yerinde oluyor/olabilir ama bu olayın 'iğrenç' olduğu gerçiğini değiştirmiyor. aile içi bireylerde böyle ilişki yaşayanların çocuğu olması durumdaki sıkıntılar malum,(işin sadece sağlık boyutu ele alınarak yapılmıştır bu yorum)

    bunun dışında daha 13 yaşında bir kız çocuğu neyin ne olduğunu idrak edebilecek bir yaşta değildir ona bu tip bir şerefsizlik yapmak hangi kitaba,dine uyar yahu yazıklar olsun cidden sinirimden yerimde duramıyorum.

    eskiden de bu olayların var olduğunu düşünenlerdenim, günümüzde internet sayesinde bu tip olaylar daha çok ayyuka çıkıyor ve vicdan sahibi herkes bir toplumsal baskı oluşturuyor artık.(bence)

    bu tip şerefsizlerin sayısı azaltabilcek caydırıcı cezalar olması gerekiyor ama bunun cevabının idam olduğunu düşünmüyorm.; müebbet veya hadım etmek veya daha insancıl olacak şekilde bir arkadaşın belirttiği gibi denek olarak kullanılabilir.

    daha çok şey yazarım ama sinirim geçmicek o yüzden başınızı ağrıtmak istemem.
  2. hammurabi kanunları gibi her cezanın bedeli kısasa kısas yöntemiyle ödenmesi gerektiğini düşüyorum. çünkü haberi okuduğumda bir yığın hakaret , küfür ettim ancak yarın yine aynı haberleri okuyor olacağız. çünkü ülkemizde bu tip leş insanlara mahkemelerde iyi hal indirimi bile uygulanıyor. onun için birisini mi öldürdü oda öldürülecek, tecavüz mü etti oda hadım edilecek, kolunu mu kopardı onunda kolu kesilecek gibi kısasa kısas ceza verilip üstüne diğer cezaları eklenmelidir. allah belanızı versin cehennemi bile hak etmeyen mahlukatların.

    haber
  3. bazı suçlar vardır ki suçu işleyene merhamet göstermeniz geriye kalan herkese zulüm anlamına gelir. idam konusunda daha önce görüşümü belirtmiştim, bu topraklarda bu sistemde idam olmamalı ama bu durum bu şerefsizler için tek çözümün ölüm olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.
  4. hergün ülkemden tiksinmeme neden olmamı sağlayan haber türüdür. icimi bir nebze rahatlatan tek sey iceride bu canavarlarin da ayni tarz muamele goreceklerini bilmektir. aslinda boyle bir seyi yasamayi kaniksadigim anlamina gelen bu dusencenin beni ele gecirmesi bile bir nevi insanliktan ciktigimizin gostergesidir.