1. bıçak sırtı falan değil. %60 evet çıkacak. bu oranı ben değil yıllar önce aziz nesin verdi.
  2. denildiği gibi evet çıkarsa bu ülkeden ümidimi kesmeme sebep olacak tahminlerdir.

    ve ek olarak:

    ne diyeyim, dilerim ihtiyacı olan birine gidiyordur bizden aldıkları umut!
    dünya adaletsiz çocuk!
    dünya zorba.
    elbet eşitleneceğiz o gün kıyamda.

    -nazım hikmet
  3. hileler yapılacak, olaylar çıkacak gibime geliyor, hiç güvenemiyorum sisteme.
  4. %51,7 evet
  5. cumhurbaşkanı son gün istanbul'da 4 ayrı miting yapıyor anket sonuçları büyük oranda %60 hayır diyor eee o da tutuştu büyük olaylar çıkacak hileler itirazlar oluşacak eğleneceğiz...
  6. düne kadar hayır çıkar diyordum da referandum yaklaştıkça sanki %51 evet çıkacak ve bok yoluna gidecekmişiz gibi hissediyorum.
  7. referandum süreci boyunca kendimi hayır dan başka türlüsüne hazırlamadım. artık saatleri sayıyorum, ülkemin bütün ağırlığı sanki üzerimde gibi bir an önce sandığa gidip oyumu kullanmak istiyorum. sonrası bu ülke için güneşli günlerin hayalini kuran, mustafa kemal atatürk 'ün izinden ve ülküsünden giden kardeşlerim ile zaferi kutlamak.
    içime kötü hisler doğmuyor değil ama güneş bu kez o kadar parlak ki bu hisleri bastırıyor. hayır ın gücü geri kalmışlığı, cahilliği, din simsarlarını bu sefer boğacak.

    tahmin : 53,8 hayır
    46.2 evet
  8. %53,4 evet.
  9. seçim sonuçları halkın gerçek düşüncesini yansıtsa %50 üzerinde hayır çıkacağına yüzde yüz eminim. ama bu zamana kadar ki her seçimde gözümüze soka soka gösterildiği üzere seçimlerdeki manipülasyonlar malum.

    benim tahminim -her ne kadar hayır çıkmasını canı gönülden istesem de- sonucun % 62 civarı evet olacağı yönünde.
    edit: tahminim çıksaydı daha az üzülürdüm. iyi organize olamamışlar bu sefer ysk ile çözdüler işi.
  10. az önce oy kullanmaya annemle birlikte giderken annemin oy tercihini #hayır oyuna çevirdim. sözlük, şuan içimde resmen kelebekler uçuşuyor. bu güne kadar ak partiye oy veren anneme '' bu güne kadar verdiğin oylara karışmadım, tek bir oğlun senden bir şey rica ediyor kırma onu '' dedim. anne yüreği dayanamadı ve tamam dedi.